2014: Majme online život pokope

  • Aplikácií, ktoré spájajú osobný alebo pracovný online život, je už pomerne dosť. Pred pár dňami som však objavil dve, ktoré podľa mňa majú budúcnosť a čoskoro budú synonymom nášho online sveta. Predstavujem vám Joli a Big Picture.
image_1398071563.jpeg
  • Aplikácií, ktoré spájajú osobný alebo pracovný online život, je už pomerne dosť. Pred pár dňami som však objavil dve, ktoré podľa mňa majú budúcnosť a čoskoro budú synonymom nášho online sveta. Predstavujem vám Joli a Big Picture.

 V rámci série desiatich startupov predstavujem tentokrát dva úžasne projekty.

Jolidrive a Joli OS – osobný online svet

Pred pár dňami som objavil platformu, ktorú som si natoľko obľúbil, že som sa rozhodol o nej napísať. Volá sa Jolicloud. Je prehľadná, intuitívna a výborne funguje. Tak sa poďme na ňu pozrieť bližšie.

Momentálne je dotupná beta verzia v prevedení webstránky (Jolidrive), aplikácie na iPhone a iPad, alebo ako program na Windows a iOS (Joli OS). Posledný uvedený je vhodný aj pre staršie počítače, na ktorých funguje podľa autorov rýchlo a bezproblémovo. Po jej spustení sa prihlásite cez Gmail alebo Facebook. A potom si už natiahnete tie prístupy, ktoré chcete. Sú rozdelené do piatich kategórií – sociálne (Google+, Tumblr a Facebook), hudba (SoundCloud, exfm), fotografie (Flickr, Picasa, Instagram), videá (YouTube, Vimeo, Dailymotion) a produktivita (Evernote, Dropbox, Google Drive, CloudApp, SlideShare) a na záver kategória nezaradené aplikácie.

Ak ešte na niektorých nemáte kontá, alebo ich ani nepoznáte, práve teraz je tá vhodná chvíľa. Jolicloud totiž pri tvorbe nových ponúka nejaké to giga priestoru naviac.

Projekt vznikol už v roku 2009 s víziou spojiť výhody a silu cloudového systému s jednoduchým a elegantným rozhraním. Zakladateľmi sú Tarigq Krim a Romain Huet. Momentálne manažujú tím ôsmych ľudí a stále hľadajú nových.

 

Big Picture – pracovný online svet

Ak máte pocit, že vo vašom pracovnom živote je už pretlak online platforiem, možno mám pre vás riešenie. Prichádza aplikácia, ktorá ponúka to najpotrebnejšie a robí to jasne, prehľadne a intuitívne. Jej pracovný názov je Big Picture – s claimom ,,Ver v lepší prehľad svojho podnikania.“

Aplikácia funguje na vlastnom cloude, je dobre zabezpečená a dostupná kdekoľvek. Okrem intuitívnej grafiky je veľmi rýchla. Spája CRM systém, správu sociálnych sietí, prehľad predaja, časový manažment, projektový manažment, fakturáciu, riadenie dodávateľov, HR systém, mzdy a účtovníctvo.

http://sascea.com/thebigpicture

 Pod jedným kontom systém ponúka viacero rozhraní, aby každý zamestnanec mohol vidieť svoju časť práce a svoje úlohy, poprípade komunikoval potrebné informácie iným kolegom, a tak firma mohla fungovať čo najefektívnejšie.

Startup bol v Kanade vyhlásený za najlepší nápad roku 2013. Momentálne je dostupný len pre vývojárov. Ak ho chcete vyskúšať a napísať svoj feedback, prihlásiť sa môžete na webe tvorcov.

zdroj: jolicloud.com, sascea.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá