Zabudnite na USB kľúč! Dropbox aj Google Docs schováte do mojpriecinok.sk

  • Predpokladám, že minimálne každému druhému z vás sa stalo, že prišiel o svoje súbory bez toho aby ich mal niekde zálohované, a tak stratil všetky svoje dôležité dokumenty, fotky, či videá. Na prevenciu voči takýmto situáciám sa odhodlali chalani z firmy MGROUP s.r.o., ktorá si svojvoľne zorganizovala svoj lokálny startup víkend, počas ktorého sa zamerali na projekt s názvom mojpriecinok.sk.
image_1418045448.png
  • Predpokladám, že minimálne každému druhému z vás sa stalo, že prišiel o svoje súbory bez toho aby ich mal niekde zálohované, a tak stratil všetky svoje dôležité dokumenty, fotky, či videá. Na prevenciu voči takýmto situáciám sa odhodlali chalani z firmy MGROUP s.r.o., ktorá si svojvoľne zorganizovala svoj lokálny startup víkend, počas ktorého sa zamerali na projekt s názvom mojpriecinok.sk.

Dostala som pozvanie medzi nich do priestorov Podnikateľského inkubátora v Banskej Bystrici aby som celú tú atmosféru zažila na vlastnej koži. Samozrejme som si takúto príležitosť nenechala ujsť a pozvanie som s radosťou prijala aby som sa mohla s vami podeliť o svoje zážitky. 

V piatok večer sme sa všetci zhromaždili v hlavnej zasadačke, kedy chalani pomenovali problém na základe vyhodnotenia odpovedí dotazníka, ktorých bolo asi 1000 a riešil hlavne to, či problém je naozaj problémom a koľko sú ochotní ľudia za jeho vyriešenie zaplatiť. Vyhodnotenie bolo miestami veľmi prekvapujúce ako napríklad skutočnosť, že z 500 študentov až 90% sa vyjadrilo, že by boli ochotní za produkt zaplatiť.Potom spoluautor myšlienky Maťo Pechovský rozdelil úlohy. Títo chalani sú celkom veselá kopa a hovoria si Yamamíci. Toto pomenovanie vzniklo odčlenením vývojovej časti spoločnosti MGROUP, s.r.o., ktorá dostala názov Yamami tím. Niektorí Yamamíci programovali až do skorých ranných hodín a ráno sme ich našli spať vo firme. Samozrejme po tom ako vykonali rannú údržbu tela pokračovali ešte s väčším nasadením. 

Na realizácií projektu sa podieľali šiesti šikovní chalani, ktorých práca baví a robia ju s úsmevom na perách aj počas svojho voľného času. Myslím, že je to úžasné a presne takto by to malo fungovať vždy a všade keď chcete na svet priniesť kvalitný produkt.

 

Na to aby bol projekt úspešným je potrebná súhra všetkých členov tímu

Rada by som vám ich predstavila. Spoluautor myšlienky mojpriecinok.sk je čerstvý otecko  Martin Pechovský. Stážisti, ktorí sú vo firme Richard Husarčík a Marek Sekereš vytvorili web a aplikáciu pod dozorom skúseného developera Pavela Fábryho, graficky sa pod projekt podpísal Miroslav Ustaník a nakoniec o marketing projektu, fotoreport z víkendu a taktiež o komfort mojej maličkosti sa postaral spoluautor myšlienky Peter Sontág.

 

Ako sa z redaktorky na pár hodín stal COVERMODEL :)

Reklama je presne to čo ľudom vbije do očí a práve počas hľadania originálnej coverfoto pre ich projekt napadol jedného z nich šialený nápad.  Čo tak z redaktorky spraviť tvár našich coverfoto? A bola zábavná story na svete. Bolo to celkom funny, hlavne keď si idete umyť vlasy do umývadla aby tie brčkavé vlasy mali ten správny šmrnc. Rôzne pózy, dobrý fotograf, šikovný grafik a samozrejme vysmiaty model to sa rovná úspešnej reklame, veď posúďte sami. 

 

 

Marketing je aj o názve. Čo v skutočnosti charakterizuje názov Mojpriecinok.sk ?

„Mojpriecinok.sk sa zaoberá zálohou súborov, starostlivosťou o súbory a bezpečnosťou súborov na Slovensku. Všetky vaše súbory budú zálohované a prístupné odkiaľkoľvek, avšak fyzicky hromadené v našom vlastnom dátovom centre v Banskej Bystrici, kde sa o ne budeme starať“, zmienil sa spoluautor projektu Martin Pechovský. „Dátové centrum sme zrealizovali za pomoci lokálneho investora a je vybavené všetkými prvkami, ktoré má dátové centrum obsahovať.“ dodáva Martin.

 

Čím sa projekt líši od ostatných úložísk (Dropbox, Google Drive a pod.)?

„Hlavný rozdiel vidím v tom, že našim klientom poskytneme nie len úložný priestor, ale pomoc a podporu ako správne zálohovať dáta. Keďže sa sústreďujeme čisto len na slovenský trh, celý projekt je v slovenskom jazyku v prehľadnej a jednoduchej forme. Takisto veľkou výhodou je, že dáta našich klientov sa automaticky zálohujú každý deň v našom dátovom centre.“, doplnil spoluautor myšlienky Peter Sontág, ktorého okrem iného teší, že jeho mamina už nebude musieť prenášať domov z práce svoju počítačovú “bedňu”, ale pôjde to oveľa pohodlnejšie a jednoduchšie.

 

Peter, prečo ste sa aj napriek silnej konkurencii týkajúcej sa zálohovania dát pustili do realizácie projektu ?

“Konkurenciu samozrejme vnímame a našou najväčšou pridanou hodnotou je poskytnúť podporu všetkým užívateľom nie len pred inštaláciou ale aj počas bežných dní kedy pracujú so svojimi dátami.

Ďalšou výhodou je, že všetky svoje doterajšie úložiská si viete schovať do svojho priečinku. V prípade keď vaše fotky, videá, dokumenty ste uložili na rôzne úložisko my vám zabezpečíme prístup ku všetkým súborom cez Váš priečinok a vy budete mať o starosť menej rozmýšľať nad tým, na ktorom úložisku ste ich v minulosti zálohovali. Čiže v skratke ak máte tri Dropbox účty, my vám ich prenesieme do vášho priečinka, pridáme aj vaše úložisko od Googlu, niektorým aj Amazonu a navyše máte ešte priestor svojho priečinka, ktorého dáta sa vám nebudú váľať kade – tade po Amerike ale budú uskladnené v srdci nášho Slovenska – v Banskej Bystrici. “, dodal jedným dychom Peter Sontág. 

 

Martin, kedy si budú môcť vaši zákazníci zriadiť službu?

„Službu mojpriecinok.sk si budete môcť zriadiť už koncom budúceho týždňa. Služba bude spustiteľná na smartfónoch, či tabletoch prostredníctvom aplikácie, tiež vo vašom prehliadači a operačnom systéme. Momentálne ešte prispôsobujeme hierarchiu dátového úložiska v našom dátovom centre a robíme malé vylepšenia na základe prvých používateľov, ktorí už službu testujú“ hovorí Martin Pechovský.

Rozhodne sa máte na čo tešiť!
Chalanom veľmi pekne ďakujem za ich pozvanie, prajem im veľa úspechov a hlavne pevných nervov. Verím, že im dopadne všetko tak ako má a určite sa teším na spoluprácu s nimi aj do budúcna.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá