Quirky: Zrealizujeme tvoj nápad

  • Už si mal niekedy úžasný nápad na výrobok a bol si presvedčený, že by sa dal predať, využívalo by ho veľa ľudí, ale nemal si prostriedky na jeho realizáciu? Tak práve s tým ti môže Quirky pomôcť!
image_1395672123.jpeg
  • Už si mal niekedy úžasný nápad na výrobok a bol si presvedčený, že by sa dal predať, využívalo by ho veľa ľudí, ale nemal si prostriedky na jeho realizáciu? Tak práve s tým ti môže Quirky pomôcť!

 

Quirky je platforma, vďaka ktorej množstvo malých či väčších projektov uzrie svetlo sveta. Musí však ísť o fyzické predmety, ktoré sa dajú predať.

Funguje na princípe crowdsourcingu. Na začiatku prídeš s nápadom. Ten čo najlepšie opíšeš, vysvetlíš, pridáš náčrty, fotky – čokoľvek, čo pomôže vysvetliť problém a jeho riešenie a samozrejme zaujme. Máš tak pripravenú ideu a tá má teraz čas, aby zaujala komunitu (ktorá momentálne pozostáva z vyše 700 tisíc ľudí). Ľudia sa môžu k projektu vyjadriť. Hlasujú za alebo proti postupu do „ďalšieho kola“, navrhujú cenu, úpravy a vylepšenia. Jednoducho vyjadrujú svoj názor na daný predmet.

  

 

Každý týždeň si odborná porota vyberie projekty, ktoré majú dostatočnú podporu komunity. Potom zhodnotia rôzne aspekty, akými sú napríklad reálne použitie produktu, možnosti výroby, či sa dá vyrobiť pomocou strojov, ktoré má Quirky k dispozícii, a teda či je projekt celkovo realizovateľný. Ak prejde projekt týmto kolom, dostáva sa do „Eval“ fázy. Vtedy sa už bude v živom vysielaní hlasovať o tom, či sa dostane do produkcie.

Ak sa tvoj projekt nedostane cez prvé kolo, netreba zúfať. Môžeš zapracovať všetky návrhy komunity, vylepšiť svoj nápad a odoslať ho ako nový produkt. To isté platí aj o hodnotení odborníkov, ak sa projekt nedostane to do „Eval“ fázy. Dostaneš od nich odborné posudky. Tie ti pomôžu vypilovať tvoju ideu a prísť s dokonalým produktom. Realizácia nejakého nápadu tak môže prejsť niekoľkými pokusmi.

A čo sa stane s projektom, ktorý prejde až do produkcie? To je úplne jednoduché – pridá sa do Quirky Shopu, odkiaľ si daný produkt už môže kúpiť každý ako v akomkoľvek e-shope. Takže Quirky nepomáha len realizovať nápady, ale zároveň sa postará o predaj a všetko okolo toho. Ty už len zhrabneš peniazeJ

 

 

 Quirky, samozrejme, nie je len pre vynálezcov, ale aj pre spotrebiteľov. Napríklad sa ako spotrebiteľ môžeš do ich obchodu pozrieť, aj keď nemáš poňatia, čo chceš. Jednoducho si prelistuješ zoznam. Sám môžeš zostať prekvapený, koľko zaujímavých vecí tam je a pri koľkých si povieš, že ich musíš mať. Iný spôsob, ako využiť sortiment, je hľadanie darčekov. Hlavne ak hľadáš niečo praktické. Obchod ti dokonca priamo ponúka rozdelenie vecí „pre ženy“ a „pre mužov“.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá