Bistro La Bottega Linka v Prahe v sebe spája históriu a pestrosť chutí
- Prevádzka postavená na koncepte otvorenej kuchyne. Autori nechali vyniknúť veľkorysý priestor v parteri mestského domu.
- Prevádzka postavená na koncepte otvorenej kuchyne. Autori nechali vyniknúť veľkorysý priestor v parteri mestského domu.
V centre Prahy, neďaleko Masarykovej stanice, bolo otvorené nové bistro La Bottega Linka. Priestory sa nachádzajú na Havlíčkovej ulici v parteri mestského domu z prelomu storočí, ktorý je Pražákom známy ako sídlo prvorepublikového lahôdkarstva.
Interiér je vyčistený na stavebnú podstatu. Necháva vyniknúť pôvodné povrchy a patinu. Najmä na stenách sú čitateľné jednotlivé historické nánosy. Architekti pracujú s veľkorysou svetlou výškou, nezmenšujú priestor podhľadmi. V interiéri dominuje otvorená kuchyňa, návštevník má možnosť nahliadnuť do prípravy jedál. Všetky prvky v interiéri sú maximálne transparentné. Či ide o presklený bar a chladiaci box, vinotéku alebo elektroinštaláciu a vzduchotechniku. Interiér je riešený robustne. Zaujmú detaily nitovaných plechových povrchov, ručne fúkané svietidlá alebo zvárané oceľové police.
Najväčšou zaujímavosťou a lákadlom prevádzky zameranej na taliansku kuchyňu je pec na drevené uhlie. Tá umožňuje dosiahnuť teplotu až 400°C. Využíva sa na rýchlu prípravu masa, rýb a zeleniny so zachováním autentických chutí a vôní.
Podklady: Qarta Architektura, zdroj článku a titulnej fotografie: archinfo.sk, článok vznikol v spolupráci s portálom archinfo.sk