19-ročný mladík si otvoril reštauráciu, ktorá pripomína teplo domova

  • Flynn McGarry je na prvý pohľad obyčajným mladým mužom, v skutočnosti je však úspešným podnikateľom
  • Jeho prvú reštauráciu Gem v Manhattane navštevuje množstvo zákazníkov
  • Prevádzka totiž ponúka nefalšovaný pocit domova a kvalitné jedlo, za 155 dolárov si môžeš dopriať ochutnávkové menu
reštaurácia
flickr
  • Flynn McGarry je na prvý pohľad obyčajným mladým mužom, v skutočnosti je však úspešným podnikateľom
  • Jeho prvú reštauráciu Gem v Manhattane navštevuje množstvo zákazníkov
  • Prevádzka totiž ponúka nefalšovaný pocit domova a kvalitné jedlo, za 155 dolárov si môžeš dopriať ochutnávkové menu

Flynn McGarry mal k vareniu pozitívny vzťah už od malička. Prvé jedlo uvaril keď mal 10 rokov. Jeho láska k príprave jedál bola taká obrovská, že začal pracovať reštauračnom biznise už od svojich 12-tich rokov. Aj napriek skúsenostiam si nikdy netúžil otvoriť vlastný podnik. Klasické reštaurácie mu totiž pripadali chladné a umelé. Osobne sa v nich necítil príjemne.

Vnútornému volaniu však nakoniec neodolal a rozhodol sa predsa len pustiť na novú cestu. Dnes je hlavným šéfkuchárom vo svojej vlastnej reštaurácii s príznačným názvom Gem (klenot), ktorú nazval podľa mena svojej matky, ktoré prečítal odzadu. A názov bol vybratý správne. Je to „čierna ovca“ medzi reštauráciami. Nie je to vlastne typická nablýskaná reštaurácia. Pozostáva z dvoch miestností pre hostí. Jedna má názov obývacia izba a druhá jedáleň. Obývacia izba je určená pre milovníkov rannej kávy.


Káva a pečivo! Toto je ranným rituálom u mnohých ľudí. Práve tu si ju môžeš dopriať práve spolu s chutným pečivom a cítiť sa pri tom ako u seba doma v obývačke. Čoskoro sa ponuka rozšíri o vzácne čaje a iné druhy káv. Druhou miestnosťou je jedáleň. Tu to začína byť ešte zaujímavejšie. Typické jedlo pozostáva 12-15 chodov. Tie sa podávajú v časovom úseku dvoch hodín. Nemusíš sa však báť toho, že takýto nápor nezvládneš. Jednotlivé chody budú namiešané v správnom pomere.

Nájdeš tu teda jednohubky, len tak na zahryznutie, potom obložené misy a samozrejme plnohodnotné chody, kde sa naješ dosýta. Pripomína to vlastne jednu veľkú hostinu. Samotný majiteľ je na svoje dieťa náležite hrdý a venuje mu maximálnu pozornosť. Je totiž perfekcionistom. Táto silná stránka sa v ňom rozvinula práve vďaka práci od útleho veku. Reštauračné zariadenia totiž musia byť tip-top po všetkých stránkach.

Neľutuje Flynn stratenú mladosť? Neľutuje typické zábavky teenagerov?  Nie, nikdy sa totiž necítil, že by o niečo prišiel. Jednoducho po tom vôbec netúžil. Dnes z toho ťaží a k svojmu podnikaniu pristupuje s plnou vážnosťou. Tomuto postoju sa určite tešia aj investori, pretože vedia, že svoje financie zverili do tých správnych rúk.

zdroj: businessinsider.in , gem-nyc.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech