Poskladaj si bicykel. Alebo jednoducho lietaj

  • Ľudia ako my celý deň sedia za počítačom, majú mítingy, kreatívne stretnutia. V tomto stereotype nám v sebe chýba kúsok domáceho kutila, ktorý by zmontoval niečo praktické a funkčné. Našiel som nám riešenie: Sandwichbike a SmartPlane.
image_1398463138.jpeg
  • Ľudia ako my celý deň sedia za počítačom, majú mítingy, kreatívne stretnutia. V tomto stereotype nám v sebe chýba kúsok domáceho kutila, ktorý by zmontoval niečo praktické a funkčné. Našiel som nám riešenie: Sandwichbike a SmartPlane.

SANDWICHBIKES

Keď Basten Leijh vytvoril svoj prvý koncept Sandwichbike, netušil, čo ďalej. Napriek silnému entuziazmu projekt dlho ležal na stole

Všetko sa začalo v roku 2006, keď dizajnové štúdio Bleihj vyhlásilo súťaž v Taiwane. Úlohou bolo vytvoriť bicykel, ktorý by šetril materiál, zjednodušil výrobný proces a distribúcu. Basten Leijh s Pieterom Janssenom navrhli produkt, ktorý bol vyrobený z dvoch drevených dosiek. Okrem výhody z úsporného balenia, drevený materiál dával slobodu. Zákazník by si mohol vytvoriť vlastný tvar, namaľovať na neho čokoľvek a tým mu dal unikátnu identitu.

Nápad skončil na výbornom piatom mieste a získal si sympatie u mnohých ľudí. Následne bol v mierke 1:3 vystavený v Miláne, kde ho znovu pozitívne ocenili a tak bolo jasné, že dopyt po tomto produkte existuje. Žial prototyp ukradli a musel sa vytvoriť nový. Vďaka tomu sa v roku 2007 vytvoril bicykel, ktorý bol jednoduchší a mal menej skrutiek. Nasledovali tri roky stagnácie. V roku 2010 sa projekt opäť oživil a začalo sa na ňom intenzívne pracovať.

Bicykel je vytvorený prevažne z bukového vrstveného dreva, ktoré drží pokope vďaka hliníkovým spojom. Bicykel je možné momentálne predobjednať, doručený by mal byť na jeseň 2014. Cena sa pohybuje od 799 eur.

SmartPlane

Snom každého malého chlapca je lietať. Alebo aspoň ovládať malé lietadielko. Ak ste to nestihli v detstve, nevadí. SmartPlane je sofistikovanejší a teda určený hlavne pre nás, dospelých.

Nejde o žiadnu hlúpu hračku. Lietadlo jemne a jasne vníma vaše príkazy, analyzuje situáciu a asistuje vám pri lietaní. Ovláda sa cez aplikáciu v smartfóne. Pracuje s najnovšou technológiou BluetoothSmart, ktorá má dosah 60 m. Párovanie trvá niečo cez pár milisekúnd – stačí, ak zapnete aplikáciu a ihneď ste prepojení. Lietanie je pomalé, firma to však predstavuje ako výhodu – už nepotrebujete veľké futbalové ihriská, ale stačí aj menší priestor, dokonca kancelária, aby ste si do sýta zalietali.

Batéria vydrží 30 min a váži len 1 gram. Dobiť sa dá cez microUSB za 15 min. Lietadlo je vyrobené z odolného polypropylénu, čím vydrží aj väčšie pády. Motor je ukrytý v tele lietadla, teda ani po dopade sa tak ľahko nezničí.

Cena lietadla je 49,99 eur (zlacnené z 69). Momentálne je možné rýchle doručenie (do 1 dňa) len do Veľke Británie a Nemecka, avšak na webe sú ponúknuté aj alternatívy od iných dodávateľov do 2-4 dní (aj na Slovensko).

zdroj: sandwichbikes.com a smartplane.net
foto: p.vitalmtb.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá