2014 – rok, v ktorom som sa stal mužom

  • Najskôr som bol železným a potom som zhorel v púšti. Najskôr som si potrénoval telo a vôľu a potom dušu. Každý rok si píšem aký som mal predchádzajúci rok, čo všetko som zažil, prečítal a videl. Píšem si to ako taký dennik po mesiacoch a na konci roka spravím sumár s ktorým sa rád podelím.
image_1420580102.jpeg
  • Najskôr som bol železným a potom som zhorel v púšti. Najskôr som si potrénoval telo a vôľu a potom dušu. Každý rok si píšem aký som mal predchádzajúci rok, čo všetko som zažil, prečítal a videl. Píšem si to ako taký dennik po mesiacoch a na konci roka spravím sumár s ktorým sa rád podelím.

 

Robím to preto, lebo mňa samého veľmi motivuje keď čítam takéto sumáre iných ľudí a zároveň pri nich natrafím na rôzne tipy na cestovanie, filmy, koncerty a aktivity.

Po roku 2013 som si myslel, že to už lepšie byť nemôže, ale 2014 bol pre mňa fakt vrchol, kde som si splnil veľké sny. A zároveň pomudroval na 11 konferách, prečítal 16kníh, stovky blogpostov, videl viac ako 60 filmov a trošku aj videl niečo za hranicami. Rád si veci trackujem a počítam, pretože to mi dá lepši obraz nad čím trávim koľko času a čomu naopak by som sa mohol viac povenovať. A taktiež mi to ukáže ako sa mi podarilo naplniť daný cieľ. (ale väčšinou aj tak nato kašlem ;) )

Checknite to najlepšie podľa mňa a možno sa vám niečo zapáči.

 

 

 

 

 

Cesta s prezidentom po US

Už o 2 týždne som mal tú česť vrátiť sa späť do US, tentokrát s prezidentom a s kamošmi podnikatelmi a zažiť neuveriteľnú inšpiráciu a energiu, z ktorého vznikol tento virálny foto-report:

http://blog.truban.sk/post/98987495094/10-dni-s-prezidentom-po-us-za-lepsie-slovensko

 

 

 

Okrem plneniu si snov som zvýšný čas vypĺňal workom a ďalšími činnostiami ktoré ľubim.

Blogy 16 a konfery 12:

Napísal som 16 blogpostov a dal som cca 12 prednášok a diskusných panelov o podnikaní. startupoch, športe …  Taký ďalší splenný mini-sen je účasť na Lewebe (jedna z top európskych konfier) – ktorá ma ale sklamala.

Work:

Websupport opäť utešene rástol a bol to znova rok plný skúseností. Zasa som sa veľa naučil a ešte viac pochopil. Dosiahli sme 100 000 aktívnych domén a zvýšili svoj náskok na trhu ako jednotka.

Nicereply taktiež šlape parádne a má pred sebou zaujímavú víziu a možnosť na ešte väčší rast.

Inhiro.com sa nám podarilo získať investíciu a konečne to trošku rozbehať.

Taktiež sme spustili RUNform.com. Pomedzi to kopec článkov, interview, mudrovačiek a nejaká ta titulka.

 

 

Knihy 16:

 

 

 

Tento rok som chcel prečítať 24 kníh, ale bolo to slabé. Nejak mi to nešlo :)

najlepšia: Total Recall – životopis Arnolda Swar….(nikdy neviem ako sa to píše) Smejete sa, ale tento týpek je legenda kulturistiky, herecká legenda, úspešný podnikateľ, guvernér… proste mega týpek a mám ho strašne rád. (btw, svk preklad je hrozný)

Čo sa týka podnikateľských kníh tak jednoznačne odporúčam starú klasiku, bibliu manažmentu od CEO Intelu a knihu podľa ktorej keď budete drtiť (to je tá ťažšia časť), budete top manažér: High output management

zoznam všetkých kníh aj s mojimi ratingami na goodreads ktorý používam na knihy.

Filmy: 63

 

 

 

Filmy mám veľmi rád. Hlavne keď ste vypnutý po 5hodinovom tréningu tak jediné čo zvládnete je kukať na telku. Tento rok som nemal žiaden top filmik, ktorý by som fakt, že odporúčal.

Ale ak musím vybrať najlepšie tak: Le trou  alebo Leviathan  

toto je komplet zoznam aj s mojimi ratingami na imdb (budem rad ak v komentoch odporúčite podobné filmy do 2015, alebo vaše obľúbené)

Cestovanie:

 

 

 

 

2x US (NYC, San Fracisco, San Diego, Boston, Los Angeles …)

2x Francuzsko (Nice, Pariz)

1x Nemecko (Mnichov)

2 týždne na Mallorce – 1500 km na biku (sústredko)

1x Chorvátsko – 3dňove bike sústredko,

Tatry a trošku Prahy, Maďarska a Rakúska na otočku :)

Kultúra:

Asi najviac bol Burningman ale druhá topka bol super koncertik Chinese mana v Prahe dal som aj operu ale tam ma zachránilo, že sme prišli až po prvom dejstve. Takže keď ma to začalo nudiť, už bol koniec :)

 

Šport:

Za prvý polrok som v rámci tréningu na ironmana dával bomby 363 hodín čístého času. (70h plávania, 5100km na biku, 550km behu)  Potom som si to už nemeral, pretože som už viac cestoval a trénoval som skôr rekreačne. 

2 týždne po Ironmanovi som si dal Oravamana, kde sa mi ale pri zjazde skrútila reťaz na biku a bol som už fakt vypnutý, čiže celkom som trpel. Ale oravaman je oravaman :).

Ešte predtým som skončil na 3. mieste v mojej age groupe v Senci po boku jedného z velikánov SVK triatlonu :)). Samozrejme bol Citytriatlon v BA a potom nejaké relaxačné behy ako Devín-BA, polmaratón v BA, nejaké tie štafetky.

 

 

+ nejaké fotoze za uplnynulý rok: na instagrame: http://instagram.com/truban/ alebo na faceboku https://www.facebook.com/michal.truban/photos

No a na záver by sa patrilo napísať čo idem robiť tento rok. Mám tam pár tajných cieľov, ktoré nikto nevie a pár netajných.

A preto vás aj seba nechám v napätí a na konci roka sa budeme akože robiť, že sa nám ich podarilo splniť a že vlastne presne takto som to chcel :)

Užívajte a nech sa darí. 

 

 

zdroj: blog.truban.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá