Mladý talent zo Slovenska, o ktorom budeme ešte veľa počuť: Prekonal vyhorenie a dnes je o jeho obrazy obrovský záujem

  • Pod menom Koprivnansky nájdeš umenie s pestrou škálou farieb
  • Patrikova cesta za maľbou bola dlhá, no výtvarnému umeniu sa venoval od detstva
  • Výtvarné umenie je preňho istá forma meditácie
  • Pod menom Koprivnansky nájdeš umenie s pestrou škálou farieb
  • Patrikova cesta za maľbou bola dlhá, no výtvarnému umeniu sa venoval od detstva
  • Výtvarné umenie je preňho istá forma meditácie

Umenie je prostriedok, vďaka ktorému ľudia dokážu vyjadriť čokoľvek. Podobný názor zastáva aj maliar Patrik Koprivňanský, ktorého cesta k umeniu začala už v detstve.

Jeho tvorbu môžeš poznať pod menom Koprivnansky. Je typická farbami, no ak by si sa spýtal, aký žáner či štýl maľby jeho štýl charakterizuje, odpoveď by si nedostal. Patrik je totiž všestranný maliar, pre ktorého sú v umení najdôležitejšie emócie a myšlienky.

Patrikovu tvorbu dnes nájdeš na Instagrame a na jeho webovej stránke. Ako nám však prezradil, pre umelca sú dôležité aj výstavy.

Maľovaniu sa venuje krátko

„Kým k výtvarnému umeniu to bola veľmi zdĺhavá cesta, k maľbe som sa dostal len nedávno,“ začína svoje rozprávanie Patrik.

Začiatky sa tiahnu k prázdninám u jeho starých rodičov, kde ho dedko učil základom kreslenia. Ako Patrik hovorí, samotnej kresbe sa venoval 20 rokov.

„Postupne sa to životom vyvinulo, začal som sa venovať maľbe na textil, popritom návrhom na tetovania,“ objasňuje s tým, že maľbe sa začal venovať pred dvomi rokmi.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Koprivnansky | Modern Art (@koprivnanskyart)

Aj napriek tomu, že Patrik bol úzko spojený s tetovaním, na kožu zatiaľ nekreslí. Vždy sa držal iba pri tvorbe návrhov a ako hovorí, bol prostredníkom medzi fantáziou klienta a finálnym tetovaním.

„Veľa ľudí si myslí, že maľujem už dlho. No na tie pomery, ako dlho sa venujem výtvarnému umeniu, tak maľujem veľmi krátko,“ konštatuje.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá