Nad ránom pri drinku dostali nápad otvoriť si krčmu. Dnes vedú podnik s perfektnou kuchyňou, ktorý pozná každý v meste

  • Spontánnu myšlienku premenili na úspešný biznis
  • Peter a Ján stoja za obľúbeným podnikom v Trenčíne, ktorý je pravou mestskou krčmou v modernom šate
Mestský hostinec
Mestský hostinec
  • Spontánnu myšlienku premenili na úspešný biznis
  • Peter a Ján stoja za obľúbeným podnikom v Trenčíne, ktorý je pravou mestskou krčmou v modernom šate

Kto pravidelne navštevuje mesto Trenčín, tomu určite nie je prevádzka s názvom Mestský Hostinec veľkou neznámou. Za týmto úspešným projektom stoja dvaja kamaráti Peter a Ján, ktorí sa poznajú ešte z čias študentských brigád. Po rokoch sa opäť stretli a prišlo aj na dohodu o spoločnom podnikaní.

„Po pár ginoch asi o 03:32 hod. ráno sme dostali skvelý nápad – otvoriť si vlastnú krčmu. Začali sme podnikom Zvonica v jednej mestskej časti Trenčína. Po piatich rokoch sa nám už Zvonica zdala malá a začali sme sa obzerať po väčšom priestore v centre Trenčína. Tak vznikol Mestský hostinec,“ prezradil Ján Slivovský, spolumajiteľ podniku.

zdroj: Mestský hostinec

Začiatky však neboli jednoduché, do podniku naliali desiatky tisíc eur. „Počiatočná investícia do Mestského hostinca bola v desiatkach tisíc eur a neustále si vyžaduje ďalšie investície do obnovy zariadenia, inventáru a vylepšenia prevádzky. Návratnosť investície výrazne ovplyvnila situácia s koronavírusom,“ hovorí.

Ich Mestský hostinec je dnes modernou krčmou v centre mesta, ktorá ponúka všetko, čo k tomu patrí – dobré pivo, domáce pálenky, jedlo a veľkorysý priestor. Na výčape si každý zákazník nájde to svoje, a to od klasických ležiakov až po remeselné pivá od slovenských a českých pivárov. 

Čo sa týka jedla, v ponuke nájdeš rôzne druhy burgrov, hot dogov, sendvičov a pravých zemiakových hranolčekov. Hranolčeky tu dostaneš s rôznymi prílohami – ako napríklad ochutené trhané hovädzie mäso, smotana, cheddarová omáčka či klobáskovo-rajčinová salsa. Samozrejmosťou je aj silný hovädzí vývar, utopence, paštéty či nakladaný hermelín.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mestský hostinec (@mestsky_hostinec)

„Na našom jedálnom lístku nájdete hot dogy, ktoré sa od tých klasických párkov v rožku líšia snáď všetkým – chuťou, vzhľadom a veľkosťou. Klasický biely rožok sme nahradili sladkou bagetou, namiesto párku používame jemne pikantnú klobásku a dopĺňame ich kombináciou čerstvej zeleniny a ochutenými omáčkami,“ približujú.

Ak by si však v podniku chcel ochutnať len jediné jedlo, majitelia majú pre teba jasný tip. „Určite odporúčame náš hostinský burger. My dvaja si teraz frčíme aj na mango burgri s hovädzím mäsom a mango chuttney. Kombinácia sladkej omáčky a mäsa je top,“ hovoria.

Čo je však absolútnym bestsellerom? Prekvapivo, nejde o jedlo. „Jednoznačným bestsellerom našej prevádzky je pivo. Na výčape nájdete osem rôznych druhov a štýlov piva, ktoré sa snažíme pravidelne obmieňať. Naši zákazníci tak už u nás mohli ochutnať pivá z takmer 50-tich remeselných pivovarov,“ hovorí Ján.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mestský hostinec (@mestsky_hostinec)

Mladí podnikatelia v neposlednom rade mysleli aj na vegetariánov a vegánov. V ponuke preto je aj halloumi burger alebo hot dog s mozzarellou a zeleninou. Nechýbajú ani halušky za 8,40 eur, pečené BBQ rebierka za 14,50 eur či guacamolle burger za 10,90 eur.

„Z nášho pohľadu sa zákazníci čoraz viac orientujú na kvalitu ako na kvantitu. A to ide ruka v ruke s cenou. Súčasný zákazník sám pri nákupe potravín vie, že za kvalitné potraviny si musí priplatiť. Preto aj ceny v reštauráciách, kde nájdete obedové menu za 3,50 eur odrážajú kvalitu nakúpených surovín,“ objasňuje.

Priamo z Farmy

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá