Erik si otvoril unikátne bistro, kde vôňa jedál „omámi“ tvoje čuchové bunky už pri vstupe

  • Koncept otvorenej kuchyne, hravosť, kvalitné suroviny, čerstvosť aj sezónnosť
  • Také je zvolenské Bistro Chef, ktoré už sedem rokov sídli v bývalom meštianskom dome na Námestí SNP
  • Voda, ryby, ocot, bylinky, maslo a pridaná hodnota. Aj vďaka týmto „prísadám“ sa tu chute premieňajú na skutočný pôžitok
Ondrej Bobek
  • Koncept otvorenej kuchyne, hravosť, kvalitné suroviny, čerstvosť aj sezónnosť
  • Také je zvolenské Bistro Chef, ktoré už sedem rokov sídli v bývalom meštianskom dome na Námestí SNP
  • Voda, ryby, ocot, bylinky, maslo a pridaná hodnota. Aj vďaka týmto „prísadám“ sa tu chute premieňajú na skutočný pôžitok

Už názov bistra napovedá, že ide o prevádzku, kde v kuchyni „velí“ majiteľ a manažér v jednej osobe – Erik Volko. Podľa neho je systém otvorenej kuchyne ideálny a jedinečný. Návštevníci bistra vidia prácu tímu, prípravu jedla i suroviny, s ktorými sa tu pracuje. Aj preto si do loga vybral šesť piktogramov odzrkadľujúcich atribúty spojené s kuchyňou. „Požičal“ si ich od španielskeho šéfkuchára a sú to voda, ryby, ocot, bylinky, maslo a k tomu s láskou pridaná hodnota.

zdroj: Ondrej Bobek

Vôňa jedál, čerstvo upečeného chleba i žemlí „omámi“ vaše čuchové bunky hneď pri vstupe. Zmysly začnú pracovať naplno a vy už len netrpezlivo čakáte, čo dobré si dáte.

zdroj: Ondrej Bobek

Čerstvé suroviny sú pre kvalitné jedlá, ktoré sa menia na pôžitok, základom. Dlhé menu v tomto bistre nehľadajte. Ponuka jedálneho lístka pozostáva z predjedla, dvoch hlavných jedál – jedno mäsité a druhé bez mäsa, a samozrejme nechýba sladká bodka v podobe nápaditého dezertu. Sám Erik tvrdí, že táto cesta nebola jednoduchá. Prvý rok to bol vraj vyslovene boj. Koncept však nezmenili a čas ukázal, že sa to vyplatilo.

zdroj: Ondrej Bobek

zdroj: Ondrej Bobek

zdroj: Ondrej Bobek

Po dvoch rokoch v bistre zaviedli večernú kartu. Jej obsah sa mení každé dva mesiace. Je viac hravá, dominujú v nej sezónne suroviny. Vďaka šikovnému tímu a kontinuálnej kvalite sa po štyroch rokoch rozhodli bistro otvoriť aj počas soboty. Rovnako je v tento deň v ponuke špeciálne menu, nájdete v ňom „favoritov“ prevádzky.

Jedným z nich je napríklad vyprážaný syr, ktorý pochádza z farmy Selce, s domácou tatárskou omáčkou, pučenými zemiakmi a špenátom. Dokonalý zážitok vám naservíruje aj milá a najmä empatická obsluha, ktorá vás milo privíta i usadí.

V Bistre Chef myslia aj na ľudí s intoleranciami a alergiami. Polievky, omáčky a prívarky sú pripravované bez múky, a zahustené len zemiakmi alebo redukciou kvalitnej živočíšnej smotany, ktorá pochádza z farmy. Výnimku tvorí len pečivo, ktoré bez lepku dostanete len pri vopred dohodnutej rezervácii, avšak aj tu sa nájde riešenie. V ponuke totiž majú šošovicový chlieb – papadam.

V interiéri prevádzky dominujú tri základne prvky: drevo, kameň a tehla. Oceňujeme aj variabilnosť sedenia. Pre pracovné či priateľské stretnutia je to pohodlné sedenie za stolmi alebo na slnečnej terase. Pre tých, ktorých zaujíma proces varenia alebo si chcú dopriať len „rýchlu“ šálku talianskej kávy Bazzara, sú ideálnym riešením vysoké stoličky umiestnené priamo s exkluzívnym výhľadom do otvorenej kuchyne, kde sa vždy niečo zaujímavé deje. Odporúčame ochutnať aj domáce limonádyzo sirupov, ktoré si tu varia sami. Ku dobrému jedlu patria aj chutné vína, prosecco či chladené pivo.

zdroj: Ondrej Bobek

Obľúbené sú aj školy varenia priamo s Erikom a jeho tímom v ich profesionálnej kuchyni. Tie sa organizujú vždy posledný utorok v mesiaci, okrem leta a Vianoc. Recepty a jedlá si návštevníci kurzu následne môžu pripraviť aj doma.

Na svoje si prídu aj milovníci ázijskej kuchyne, zatiaľ svoje jazýčky potešia obľúbenou polievkou Foo. Už čoskoro v novom menu objavíte prvky Ázie v kombinácii so slovenskými chuťami. A že to budú pôžitky, za to Bistro Chef ručí.

Bistro Chef nájdete na Instagrame a Facebooku.

 

 

Článok bol pôvodne uverejnený v máji 2019.

Zdroj: Kavickari.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá