Jedlo alebo odpad – ako predchádzať plytvaniu s jedlom

28661375_767554466766483_1368458789557401866_n
Popis udalosti
Ročne vyprodukuje na Slovensku jeden obyvateľ približne 350kg odpadu, z čoho na skládke končí viac ako 1/3. To je dôsledok najmä nedostatočnej recyklácie a plytvania zdrojmi.

Ako správne nakupovať potraviny a ako ich skladovať, tak aby vydržali čerstvé? Ako sa naučiť variť zo zvyškov? Kam s jedlom, ktoré sa nezje? Dá sa efektívne kompostovať aj v byte? Ako funguju komunitné chladničky a čo by sme ako jednotlivci mohli robiť lepšie?

Na tieto a ďalšie vaše otázky budeme hľadať odpovede v utorok, 15. mája od 18.00-20:00.

Hosť: Saša Kolárik z Free Food
Občianske združenie Free Food bolo založené skupinou nadšencov, ktorí považujú za dôležité bojovať proti problému plytvania potravinami v našej spoločnosti.
novembri 2017 sa Free Food podarilo otvoriť prvú komunitnú chladničku v Bratislave v Nová Cvernovka.
Komunitná chladnička je alternatívou verejnej chladničky, nestojí však na ulici, ale je súčasťou priestoru, ktorý zdieľa určitá skupina ľudí. V tomto prípade sú to ľudia, ktorí bývajú alebo pracujú v priestoroch Novej Cvernovky na Račianskej ulici. Ktokoľvek z tejto komunity môže do chladničky jedlo dávať, alebo si ho vziať. Cieľom projektu je dať druhú šancu jedlu, ktoré by sa inak stalo odpadom a obmedziť tak jeho plytvanie.

Ďalších hostí predstavíme postupne.

Lístky kúpite tu: https://tickpo.sk/detail/jedlo-alebo-odpad-ako-predchadzat-plytvaniu-jedlom-404

Mediálni partneri: Startitup a Apríl magazín ♥

Tešíme sa na vás!