Karol Stýblo: Ako začať s čokoládou

22047751_1683811584964014_7300938218412780660_o
Popis udalosti

Milí priatelia, priaznivci, študenti,

po letnej pauze vás opäť vítame v ďalšom semestri Maxman University a s radosťou vás pozývame na prvú prednášku. Zažijete na nej cestu do Kolumbie na kakaové plantáže v Južnej Amerike, ktorá odštartovala výrobu kvalitnej čokolády na Slovensku. O skúsenosti s rozbehnutím firmy od úplného začiatku, bez koruny a jej postupnom vybudovaní na prémiovú čokoládovňu oceňovanú na celom svete sa s vami podelí Chocolatier Karol Stýblo.

Na každom začiatku sú len dve možnosti. Buď to vyjde, alebo nie. Tento príbeh začína na konci, prvým biznisom, ktorý skončil neúspechom. Po tejto skúsenosti sa stal Karol zamestnancom bez vízie vlastného podnikania, až kým sa mu do rúk nedostali výnimočné pralinky. Odvážne sa pustil do výroby čokolády, ktorá v našich končinách nemala obdobu a zaviedol na náš trh produkt výnimočnej kvality. Na najbližšej prednáške nám prezradí, akým problémom musel čeliť pri uvádzaní nových produktov na trh a porozpráva aj o náročnom hľadaní uznania v medzinárodnom konkurenčnom prostredí. Dozviete sa, aká je cesta za nájdením zdrojov v krajinách tretieho sveta a aké je budovanie dôvery a porozumenia s inými kultúrami.

Karol Stýblo je zakladateľ čokoládovne LYRA – SweetPro, ktorý sa stal jedným zo štyroch ľudí na svete s titulom Fino de Aroma Master Chef Chocolatier. Čokoládovňa je dnes držiteľom ocenení „Great Taste Awards“, „VIA BONA“, „Best world packaging design“, „Obal roka“ či „International chocolate awards“. Karol sa v živote riadi radami Steva Jobsa – snaží sa robiť veci tak jednoducho a kvalitne, ako sa len dá, a robí tie veci, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať nemožné. Tieto výzvy nachádza v každej oblasti života a ich zdolávanie ho napĺňa. Najdôležitejšie preňho je mať okolo seba ľudí, ktorí sú prajní, ktorí mu veria a ktorí ho podržia aj v ťažkých chvíľach. Za základ podnikania považuje poznanie a manažovanie seba samého, čo sa sám ešte učí.

Vstup je voľný, všetci ste vítaní, stačí prísť a preniesť sa na chvíľu do sveta čokolády :)

Teší sa na vás Karol Stýblo a tím Maxman Consultants.