FOTO: Byt, kde forma neprerástla ducha. Takto vyzerá moderné, premyslené bývanie na bratislavskej Kolibe

  • Rekonštrukcia bytu na bratislavskej Kolibe je pozoruhodná a pôsobí veľmi kompaktne
  • Postaralo sa o ňu architektonické štúdio pod vedením Sebastiana Nagya
 srcset
Sebastian Nagy
  • Rekonštrukcia bytu na bratislavskej Kolibe je pozoruhodná a pôsobí veľmi kompaktne
  • Postaralo sa o ňu architektonické štúdio pod vedením Sebastiana Nagya

Na bratislavskej Kolibe stojí bytový dom. V ňom sa nachádza byt s veľmi pôsobivým interiérom. Stojí za ním Sebastián Nagy a jeho architektonické štúdio.

zdroj: Foto: Sebastian Nagy

Veľmi osobné až intímne

Také je podľa Sebastiana Nagya navrhovať interiér, píše Elena Alexy vo svojom texte pre Atrium. Skutočne tu nechávaš kus seba. Keď vzniká návrh, stáva sa, že do neho zasahujú majitelia, pretože je mnohokrát je pre nich veľmi dôležité to, aby sa architekt s ich štýlom stotožnil. V tomto prípade to bolo trošku inak.

Návrh vznikal vo veľmi priateľskom duchu, s klientom vždy vediem spoločný brainstorming, ktorý väčšinou vedie k dobrému koncu. Do návrhu klient nezasahoval, ale určoval si svoje osobné potreby pre bývanie,“ hovorí pre StartitUp architekt Sebastian Nagy.

Bytový priestor pôsobí veľmi útulne, domácky. Tým, že do obývačky aj spální je daný koberec s vysokým vlasom, pôsobí veľmi mäkko, ako chumáč. V kombinácii s kontrastným tmavým orechovým drevom, z ktorého je zhotovený nábytok aj obklady, pôsobí interiér veľmi elegantne.

Konkrétnu štýlovú charakteristiku tento byt nemá. Sebastian Nagy ho jednoducho pomenoval priestorom, kde forma neprevalcovala ducha.

Samotná prestavba trvala približne päť mesiacov a projekt, podľa ktorého sa návrh zhotovoval asi tri mesiace.

Všetky fotografie, ktoré vidíš, zhotovil architekt sám. Bolo to pre neho zároveň aj najväčšou výzvou. „Nájsť si čas byt po realizácii nafotiť,“ dodáva.
Prevláda svetlá a sivá farba. Spočiatku sa preto môže zdať, že byt bolo týmito farbami alebo použitými materiálmi treba presvetľovať.  „Nie, nebolo treba, sú tam veľké okná. Bolo treba vytvoriť kvalitnú atmosféru priestoru,“ uzatvára pre StartitUp Sebastian Nagy.


Najnovšie video