Marek a Ivan z Burrito Fellas vymenili foodtruck za novú prevádzku. Potešia ťa hneď niekoľkými novinkami

  • Burrito Fellas je projekt dvoch mladých Slovákov, ktorí sú príkladom úspešného gastro biznisu
  • Najnovšie otvorili už aj kamennú prevádzku, predstavili novinky pre vegánov a mnohých určite poteší aj to, že v pláne je spustenie rozvozu jedál
Marián Gombarček, Michaela Bujdaková
  • Burrito Fellas je projekt dvoch mladých Slovákov, ktorí sú príkladom úspešného gastro biznisu
  • Najnovšie otvorili už aj kamennú prevádzku, predstavili novinky pre vegánov a mnohých určite poteší aj to, že v pláne je spustenie rozvozu jedál

Burrito Fellas nie sú na slovenskej gastro scéne žiadni nováčikovia. Do biznisu vstupovali s cieľom robiť to najlepšie burrito na Slovensku a priniesť kalifornský štýl do slovenských ulíc.

Všetko sa to začalo počas ich pracovného pobytu v USA, keď sa Ivan Gombarček a Marek Teplický prvýkrát stretli s pravým Cali Burritom, ktoré v okolí Kalifornie nájdeš na každom rohu. Najviac typické je pre oblasť San Diega a skladá sa z grilovaného hovädzieho mäsa, syru, kyslej smotany, fazúľ, guacamole a ryže, to všetko zrolované v tortile.

„Na začiatku to bol čistý punk. Vymysleli sme si vlastný recept, názov, logo, požičali sme si všetko vybavenie, zapriahli kamarátov a vďaka úspechu na prvej akcii a pozitívnym reakciám zo strany zákazníkov sme sa rozhodli, že s tým budeme pokračovať,“ hovorí Ivan. Burrito Fellas tak neváhali a prihlásili sa aj na ďalšiu street food akciu a zvesť o ich burritách sa začala šíriť.

Dnes sú už etablovaným hráčom na poli bratislavskej street food scény s množstvom stálych zákazníkov. Burrito Fellas sa však rozhodli posunúť ďalej a svoj foodtruck vymenili za modernú a štýlovú kamennú prevádzku, ktorú nájdeš na Námestí Mateja Korvína v budove Blumental.

zdroj: Marián Gombarček

A prečo práve táto lokalita? „Rozhodovanie bolo veľmi jednoduché, budova Blumental a jej obchodné priestory spĺňali všetky kritéria, ktoré sme si pri hľadaní priestorov dali. Samozrejmosťou pre nás boli praktické veci ako dispozičné riešenie, alebo energetická úspornosť priestorov,” hovorí Ivan. 

Podľa Ivana však bola nemenej dôležitá aj samotná lokalita, a teda novovzniknuté Námestie Mateja Korvína, kde majú priestor aj na letnú terasu.  

„Investícia do novej prevádzky nebola malá, nakoľko sme investovali hlavne do vzhľadu a kvality interiéru, ktorý nám pomohol navrhnúť a zrealizovať architekt Marián Gombarček (architect gmb.). Sme ale presvedčení, že táto investícia mala zmysel. Návratnosť investície by sme radi videli v horizonte piatich rokov,” hovorí Ivan.

zdroj: Marián Gombarček

Nová prevádzka však nie je tým jediným, čím sa Burrito Fellas môžu pochváliť. Bratislavčania sa už čoskoro dočkajú aj dlho očakávaného rozvozu jedál. 

„Rozvoz jedál plánujeme prostredníctvom služby Wolt. Hneď ako sa v novej prevádzke oťukáme, spustíme aj túto formu predaja. Sme presvedčení, že sa nám to podarí ešte pred Vianocami,” prezradil Ivan.

Aj keď jednoznačným bestsellerom je predovšetkým hovädzie burrito, Ivan prezradil, že v Burrito Fellas sa tešia aj z čoraz väčšieho dopytu po vegetariánskych a vegánskych novinkách.

Pri zostavovaní širokej vegetariánskej a vegánskej ponuky sa v Burrito Fellas cheli vyhnúť rôznym náhradám mäsa a vytvoriť nutrične vyvážené, pestré a chutné jedlá.

Taktiež treba spomenúť, že Burrito Fellas vyrástli vďaka svojmu food trucku, v ktorom ich naďalej budeš môcť vidieť napríklad na Street Food parku.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá