Jeho podnik sa v Bratislave preslávil jedlom, aké inde v meste nenájdeš. Závidieť môžu aj Rakúšania

  • Žolti Juhász stojí za podnikom, ktorý sa stal už viac-menej kultovým
  • Na jeho leberkäse a čapovaný kyseláč sa zbiehajú Bratislavčania z celého mesta
leberko na lavo a na pravo muž s pivom
U Žoltiho
  • Žolti Juhász stojí za podnikom, ktorý sa stal už viac-menej kultovým
  • Na jeho leberkäse a čapovaný kyseláč sa zbiehajú Bratislavčania z celého mesta

Žolti Juhász je človek, ktorý v gastro sektore nie je žiadnym nováčikom. Jeho skúsenosti v súčasnosti pretavil do podniku, ktorý si v Bratislave získal veľkú obľubu.

Hlavným ťahákom je kvalitné čapované pivo, ktoré dopĺňa s ešte lepšími pochutinami. Práve tieto pochutiny sa stali doslova legendárne a za pojmom „leberko“ stojí práve pub U Žoltiho.

Jeho varianty leberkäse sa tešia skutočne veľkej obľube medzi stálymi, ale aj novými zákazníkmi, ktorí k nemu chodia z celého okolia Bratislavy. 

S gastrom má bohaté skúsenosti

Žoltiho by sme s pokojným svedomím mohli nazvať ostrieľaným gastro podnikateľom. V minulosti mal pod palcom napríklad hudobný klub Radosť na Obchodnej ulici, ktorý mu zverili.

Tento klub ho naučil mnoho, čo sa týka práce s ľuďmi v tomto chaotickom odvetí. V roku 2016 sa však ukončila jedna etapa a s klubom Radosť skončil. V tomto podniku vydržal neuveriteľných 11 rokov plných fyzickej aj psychickej záťaže.

Tam, kde však jedna etapa končí, druhá začína. Rozhodol sa pre jeho prvý vlastný projekt s názvom Pecto. Nachádzal sa, ako už aj samotný názov naznačuje, v lokalite 500 bytov v Bratislave.

Tento podnik vlastnil ešte s jedným spoločníkom. Ten do vedenia nezasahoval vôbec a celý proces bol na Žoltim. Následne prišli nezhody s jeho starým parťákom a nerozišli sa v úplne najlepšom.

Všetko zlé je však na niečo dobré. Žolti sa rozhodol, že koncept, ktorý tvrdo budoval, by bolo skutočne škoda zahodiť. Každý deň prechádzal okolo jednej administratívnej budovy a povedal si, že toto je presne to pravé miesto pre jeho podnik. Prevádzku, na ktorú si ľudia mohli zvyknúť z Dulovho námestia, presťahoval na Trenčiansku ulicu.

 

Do prerábky investoval 80-tisíc eur

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá