Jeho podnik sa v Bratislave stal kultovým. Na jedlo sa sem zbiehajú ľudia z celého mesta

  • Žolti Juhász stojí za podnikom, ktorý sa stal už viac-menej kultovým
  • Na jeho leberkäse a čapovaný kyseláč chodia Bratislavčania z celého mesta
U Žoltiho
archív U Žoltiho
  • Žolti Juhász stojí za podnikom, ktorý sa stal už viac-menej kultovým
  • Na jeho leberkäse a čapovaný kyseláč chodia Bratislavčania z celého mesta

Žolti Juhász je človek, ktorý v gastro sektore nie je žiadnym nováčikom. Jeho skúsenosti v súčasnosti pretavil do podniku, ktorý si v Bratislave získal veľkú obľubu.

Hlavným ťahákom je kvalitné čapované pivo, ktoré dopĺňa s ešte lepšími pochutinami. Práve tieto pochutiny sa stali doslova legendárne a za pojmom „leberko“ stojí práve pub U Žoltiho.

Jeho varianty leberkäse sa tešia skutočne veľkej obľube medzi stálymi, ale aj novými zákazníkmi, ktorí k nemu chodia z celého okolia Bratislavy. 

S gastrom má bohaté skúsenosti

Žoltiho by sme s pokojným svedomím mohli nazvať ostrieľaným gastro podnikateľom. V minulosti mal pod palcom napríklad hudobný klub Radosť na Obchodnej ulici, ktorý mu zverili.

Tento klub ho naučil mnoho, čo sa týka práce s ľuďmi v tomto chaotickom odvetí. V roku 2016 sa však ukončila jedna etapa a s klubom Radosť skončil. V tomto podniku vydržal neuveriteľných 11 rokov plných fyzickej aj psychickej záťaže.

Tam, kde však jedna etapa končí, druhá začína. Rozhodol sa pre jeho prvý vlastný projekt s názvom Pecto. Nachádzal sa, ako už aj samotný názov naznačuje, v lokalite 500 bytov v Bratislave.

Tento podnik vlastnil ešte s jedným spoločníkom. Ten do vedenia nezasahoval vôbec a celý proces bol na Žoltim. Následne prišli nezhody s jeho starým parťákom a nerozišli sa v úplne najlepšom.

Všetko zlé je však na niečo dobré. Žolti si uvedomil, že koncept, ktorý tvrdo budoval, by bolo skutočne škoda zahodiť. Každý deň prechádzal okolo jednej administratívnej budovy a povedal si, že toto je presne to pravé miesto pre jeho podnik. Prevádzku, na ktorú si ľudia mohli zvyknúť z Dulovho námestia, presťahoval na Trenčiansku ulicu.

Do prerábky investoval 80-tisíc eur

Začal sa tak črtať nový podnik. Celému konceptu plne dôveruje a to aj v začiatkoch. Chcel vytvoriť priestor, kam sa zbehnú rôzne skupiny ľudí, či už ide o kolegov z práce alebo ľudí na prvom rande. Keďže dôvera v úspech tohto projektu bola veľká, nebál sa ani straty financií.

„V živote som riskoval mnohokrát v oveľa horších veciach, tomuto som veril ako nikdy ničomu.“

Aj keď Žolti svoju prevádzku na Trenčianskej začal prerábať s našetreným kapitálom, skôr či neskôr by podľa neho prišlo obdobie, kedy by tieto peniaze minul a bol by nútený si požičať. Zvyšné peniaze preto zohnal od svojich kamarátov. 

„Pustil som sa do rekonštrukcie so svojím kapitálom, ale vedel som, že príde chvíľa, keď sa mi minie. To bola vec, ktorá mala ešte vtedy čas. Akurát bol vtedy polročný lockdown a nikto nevedel, čo bude. Pomohli mi kamoši, ktorí tomu a aj mne verili, za čo im dnes ďakujem.“

Prestavba za 65 dní

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá