Burger Bistro Galanta

Lukáš prerazil s burgermi v slovenskom meste: Chýba tu všetko, je to tu vymreté, vypredané mám pred zatvorením

  • Sám nie je veľkým milovníkom burgerov, no dnes vedie úspešné Burger Bistro v Galante
  • Podnikať je v tomto meste podľa neho náročné a celkom iné ako v Bratislave, no oplatí sa
  • Sám nie je veľkým milovníkom burgerov, no dnes vedie úspešné Burger Bistro v Galante
  • Podnikať je v tomto meste podľa neho náročné a celkom iné ako v Bratislave, no oplatí sa

Lukáš Turányi sa už ako 20-ročný pustil do vlastného gastro podnikania. Priznáva, že svoje bistro založil bez akýchkoľvek biznis a gastro skúseností.

Kuchárske nadšenie som zdedil po otcovi. Rodičia ma v mojom pláne podporovali, aj keď mama nebola úplne nadšená. Bála sa neúspechu vzhľadom na môj nízky vek. Chcel som vytvoriť niečo, kde si budem sám šéfom a budem zodpovedný za moje úspechy a celkovým mesačný príjem,“ konštatuje Lukáš.

Nakoniec sa rozhodol využiť dieru na trhu v meste Galanta, kam ako prvý priniesol širokú ponuku domácich burgrov. Inšpiráciu nabral pri pobyte v Londýne, kde podľa jeho slov natrafil na množstvo inšpiratívnych konceptov.

„Po návrate domov som nejakú dobu hľadal vhodný obchodný priestor a po pár mesiacoch sa mi to podarilo. Príprava trvala dva mesiace a presne v deň mojich narodenín sme mali otvárací deň.“

zdroj: Burger Bistro Galanta

Do svojho biznisu musel na začiatku investovať okolo 10 000 eur. Financie si ako mladý človek zabezpečil z brigád počas školy, neskôr zo zamestnania, no prispeli mu aj rodičia. Tvrdí, že sa snažil aj o získanie príspevku pre začínajúcich SZČO z úradu práce, avšak neúspešne.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá