Máme najlepší ramen na Slovensku z výrobkov z lokálnych fariem, tvrdí šéf obľúbeného japonskeho bistra
- Podnikateľ a šéfkuchár Xiaohai Ying je absolventom vyhľadávanej Ramen akadémie v Japonsku
- Jeho skúsenosti sa rozhodol zúročiť na Slovensku, kde si otvoril vyhľadávané bistro Kinka Ramen, do ktorého investoval 100 000 eur
- Tvrdí, že s ohľadom na recenzie zákazníkov, ponúka najlepší ramen na Slovensku
- Podnikateľ a šéfkuchár Xiaohai Ying je absolventom vyhľadávanej Ramen akadémie v Japonsku
- Jeho skúsenosti sa rozhodol zúročiť na Slovensku, kde si otvoril vyhľadávané bistro Kinka Ramen, do ktorého investoval 100 000 eur
- Tvrdí, že s ohľadom na recenzie zákazníkov, ponúka najlepší ramen na Slovensku
Uvariť dobrý ramen – číže silný japonský vývar z kostí, alebo z ryby je hotovou alchýmiou. Ramen v jeho dnešnej podobe prišiel do Japonska v roku 1910 a to vďaka Číne. Práve čínski kuchári v tokijskej reštaurácii vytvorili vývar s typickými rezancami, ktoré nielen vyzerali inak ako japonské, ale boli tiež pružnejšie.
Netrvalo dlho a ramen si získal obrovskú obľúbenosť, ktorá nakoniec viedla až k instantným verziám. Príkladom obrovskej popularity tohto pokrmu je aj jedinečné Múzeum Ramen, ktoré sídli v Yokohame.
Top ramen si však už môžeš dať aj v Bratislave. Tím bistra Kinka Ramen na Prbinovej je presvedčení, že práve z ich kuchyne vychádza ten najlepší vývar v meste.
Zakladateľom tejto prevádzky je skúsený šéfkuchár Xiaohai Ying, ktorý žil v Japonsku viac ako 10 rokov, kde dlhých 15 rokov pôsobil aj v gastro biznise.
V Bratislave sa rozhodol otvoriť vlastné bistro, všetko preto, aby Slovákom priblížil typické japonske jedlo ako aj tamojšiu kultúru. Do tejto prevádzky pritom investoval okolo 100 000 eur.
„V Bratislave je veľmi málo japonských ramen barov. Rozhodli sme sa otvoriť jeden v hlavnom meste, aby ľudia dostali príležitosť vyskúšať náš autentický japonský ramen. Očakávali sme, že sa preň ľudia nadchnú. Po otvorení v septembri sme zistili, že ľudia skutočne milujú ramen a obzvlášť ten náš,” vyjadril sa Xiaohai Ying pre Startitup.
V súčasnosti je CEO Kinka Ramen súčasne aj hlavným šéfkuchárom reštaurácie. Svojim učňom vždy prízvukuje: „ak sa chcete stať dobrým kuchárom ramenu, musíte mať trpezlivosť a vášeň.“
O tom, že naozaj vie ako na to, svedčí aj fakt, že je absolventom japonskej Ramen akadémie. Hneď ako získal záverečný certifikát, rozhodol sa svoje skúsenosti zúročiť práve na Slovensku.
Nie je žiadnym tajomstvom, že podnikanie v gastro sfére so sebou často prináša aj mnoho neprajníkov o to viac, ak ide o zahraničným podnikateľov.
Tím Kinka Ramen však s touto praxou skúsenosti nemá. „Doposiaľ sme sa nestretli so žiadnymi neprajníkmi. Dúfame, že to tak zostane aj v budúcnosti. Veríme však, že konkurencia je potrebná a aj vďaka nej sa zlepšujeme či už s ohľadom na kvalitu ingrediencií, životné prostredie či celkovú kultúru našej spoločnosti,“ objasňuje.
Odborníci z Kinka Ramen nakupujú tie najčerstvejšie suroviny paradoxne zo slovenských miestnych fariem a to len v top kvalite. „Okrem toho náš výkonný riaditeľ vyrába aj vlastné ramen rezance podľa jeho tajného receptu. Niektoré obľúbené jedlá zákazníkov, napríklad gyoza, sa vyrábajú výhradne ručne. Našou zásadou je dodávať najautentickejší ramen v tej najlepšej kvalite a s top službami.“
Čo je však tajomstvom neprekonateľného ramenu, aký možno ochutnať aj v Číne či Japonsku? „V prvom rade musíte mať čerstvé suroviny na prípravu chutného vývaru. Celý náš vývar sa varí viac ako 5 hodín. Venujeme sa nielen nášmu vývaru, ale aj našej špeciálnej a tajnej omáčke a mäsu – takzvanému chashu, ktoré sa varí takmer 3 hodiny a dávame doň viac ako 10 ingrediencií,“ vysvetľuje Xiaohai Ying.
Ak je reč o najlepšom ramene v meste, šéfkuchár Kinka Ramen si je vedomý, že každý zákazník má svoje vlastné preferencie ako by mal ramen chutiť.
Dostali sme však nespočet recenzií od ľudí, ktorí označili náš ramen za najlepší v meste. Takže podľa nášho názoru v súčasnosti ponúkame najlepší ramen na Slovensku.
O tom, že o tento ramen je veľký záujem svedčí aj to, že denne tu predajú 80 až 100 misiek tradičnej polievky. V neposlednom rade je nutné spomenúť, že tento silný vývar nie je len balzamom na dušu, ale je aj veľmi zdravý. Do ramenu ako aj samotných rezancov sa nepridávajú žiadne umelé dochucovadlá či iné „vylepšováky“. Základom je výlučne čerstvá zelenina a mäso. V ponuke je však aj jeho vegetariánska verzia.
Všetko sa však netočí len okolo ramenu, jedným z bestsellerov je obľúbené vyprážané kurča (Chicken Karaage). Ceny jedál tu začínajú od 1,90 eur až po necelých 10 eur za Kara Miso Ramen. Jeden zákazník tu pritom v priemere utratí 15 až 25 eur.
Šéfkuchár Xiaohai Ying si bratislavskú gastro scénu veľmi pochvaľuje. Vníma, že ľudia v našom hlavnom meste sú naozaj značne otvorení jedlám z iných krajín. „Do Bratislavy prichádza čoraz viac jedál z iných kultúr a zdá sa, že ľuďom to chutí,“ hovorí Ying
Aj keď Kinka Ramen nemá núdzu o verných zákazníkov Ying priznáva, že pandémia COVID-19 veľa vecí značne skomplikovala. Nakoľko bistro nie je schopné podávať jedlo z dverí, je odkázané výhradne na donáškové služby. „Povedal by som, že príjmy klesli minimálne o 50 %.“
Tím Kinka Ramen sa netají tým, že aj keď sa teraz sústredí výlučne na Bratislavu, v budúcnosti by radi brány ich prevádzok otvorili aj v iných slovenských mestách.
„Naším plánom je v stať sa v blízkej budúcnosti najväčšou franšízou japonského ramen baru na Slovensku. Budúci rok tiež plánujeme otvorenie reštaurácií vo Viedni,“ dodáva Xiaohai Ying.
Najnovšie
-
Jessica spája eleganciu s minimalizmom: Kvalitný šperk sa za 10 eur nedá kúpiť. Za jedným stojí aj 20 dní práce, tvrdí
-
Pribudlo 485 nakazených a 48 úmrtí. Analytici majú pre vládu návod, ako sa rýchlejšie dostať z pandémie
-
Ilja Škondrič: Mal som súperov ako nikto na Slovensku, pokojne môžem ísť do dôchodku.
-
Ilja Škondrič: Mal som súperov ako nikto na Slovensku, pokojne môžem ísť do dôchodku
-
Ľuboš Blaha má na Facebooku väčšiu odozvu ako ministerstvo zdravotníctva či britský NHS
-
Máš auto a nejazdíš na ňom? Môže ti zarábať tisíce eur ročne. Nová služba poteší všetkých vodičov
-
Začína éra sonického lietania: Viaceré spoločnosti už pripravujú prototypy. Jedna sa chystá zlomiť rýchlostný rekord
-
Minister zdravotníctva: Plošné testovanie úplne končí. Do júna sa zaočkuje každý, kto bude mať záujem
-
ODBORNÍK: Napätie medzi Ruskom a NATO je kvôli Ukrajine vysoké. Odhalenia v Česku môžu všetko ešte zhoršiť
-
ROZHOVOR: Dasha navrhuje lode pre miliardárov: Zlato a krištáľ už dnes nepredstavujú luxus, boháči si cenia iné veci
-
Slovenská polícia: Pomáhať a chrániť, zmlátiť a zapierať? Policajná brutalita sa u nás objavuje už desaťročia
-
Putin perlil: USA je Šerchán a európske krajiny psíci, ktorí poskakujú okolo. Máme hrošiu kožu, reaguje Biely dom
-
Nenávidený horúci asfalt nahradia lavičky a stromy. Matúš Vallo ukázal novú podobu námestia pred Novou tržnicou
-
Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov. Moskva už stihla zareagovať
-
Budúcnosť dorazila: Toto sú najlepšie kancelárie na Slovensku, kde by chcel pracovať každý. Ktorá sa ti páči najviac?
-
ZSSK vyráža do boja s RegioJetom, do vlaku si môžeš pribaliť aj auto. Obaja ťa za pár eur dostanú až do Splitu