Marcel zistil, čo Trnave chýba. Neváhal vraziť 100-tisíc a dnes vedie tento úspešný kokteilbar

  • Marcel je slovenský podnikateľ stojaci za značkou barov Hedon
  • Podniky, ktoré ti naservírujú skutočný zážitok v pohári, nájdeš v Trnave aj Bratislave
bar v trnave
Hedon coffee & coctails
  • Marcel je slovenský podnikateľ stojaci za značkou barov Hedon
  • Podniky, ktoré ti naservírujú skutočný zážitok v pohári, nájdeš v Trnave aj Bratislave

Jeden drink a more zážitkov. Podobnou „filozofiou“ sa zaoberal aj Marcel Gálik, majiteľ Hedon baru v Trnave. Tento projekt sa na pôde kráľovského mesta objavil v neprajných časoch covidu, avšak Marcel mal dostatok skúseností v gastrosektore na to, aby situáciu zvládol skorigovať. 

Čo podľa Marcela Trnave pred vznikom jeho podniku chýbalo a čo všetko ho sprevádzalo na ceste za úspechom? 

„Prevádzku som plánoval s vedomím, že podobný koncept zameraný primárne na kvalitné a nápadité miešané nápoje z prémiových surovín v Trnave chýba. Napriek tomu obavy z možného neúspechu, samozrejme, boli, a tie sa aj potvrdili, keďže tento produkt – kokteil má užšiu cieľovú skupinu.“

Počiatočná investícia do prevádzky bola zhruba 100 000 eur a financovaná bola z usporených peňazí a sčasti aj z pôžičky.

„Pre napredovanie však treba investovať do prevádzky neustále. Návratnosť investície sa značne spomalila z dôvodu všetkých opatrení súvisiacich s pandémiou.

Kreativita v biznise

Pandémia postihla Hedon bar naozaj značne. Okrem spomalenia návratnosti investície musel tím baru bojovať so všetkými nástrahami, ktoré covid priniesol.

Majiteľ sa snažil predovšetkým udržať kvalitný personál a vytrvať v tom, čo Hedon definovalo aj počas tohto ťažkého obdobia. Aktuálnou manažérkou baru je mladá a talentovaná barmanka Kristína Kurovská.

Hedon
zdroj: Hedon coffee & coctails

„Museli sme sa prispôsobiť situácii a jediná možnosť, ako fungovať, bol okienkový predaj. Začali sme napríklad kokteily fľaškovať a počas Vianoc sme sa pustili aj do výroby mandľových likérov a zázvorových koncentrátov,“ spomína Marcel na ťažké obdobie spojené s pandémiou covidu.

h7
zdroj: Hedon coffee & coctails

Zdôrazňuje, že práca v gastre je silno prepojená s ľudským kapitálom. Treba byť pri nej obzvlášť empatický, ľudský a prihliadať na potreby ľudí.

„V prípade personálu treba určite vedieť, čo koho motivuje, pretože len tak si dokážete udržať kľúčových ľudí v potrebnom pracovnom nasadení.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá