Chef's Truck
Chef's Truck

Na Slovensko prišiel zo Švajčiarska a otvoril si top street food. Reštaurácie ho bezdôvodne nahlasujú hygiene

  • Street food s názvom Chef's Truck pre mnohých nie je veľkou neznámou
  • Ide o jeden z najdlhšie pôsobiacich food truckov na Slovensku
  • Jeho tím so svojou pojazdnou dodávkou brázdi krajinu už od roku 2017 a mnoho ľudí na ich jedlo jednoducho nedá dopustiť
  • Street food s názvom Chef's Truck pre mnohých nie je veľkou neznámou
  • Ide o jeden z najdlhšie pôsobiacich food truckov na Slovensku
  • Jeho tím so svojou pojazdnou dodávkou brázdi krajinu už od roku 2017 a mnoho ľudí na ich jedlo jednoducho nedá dopustiť

Za týmto gastro projektom stojí Andrej Križan s manželkou Veronikou. Andrej už pred rozbehnutím vlastného street foodu žil a pracoval vo Švajčiarku, kde nazbieral potrebné skúsenosti v rámci gastronómie.

Prvotným impulzom na spustenie projektu, bola Andrejova túžba otvoriť si niečo vlastné. V gastronómii sa pohyboval dlhé roky, zostávalo už len vybrať si, o aký koncept a formu pôjde.

zdroj: Chef's Truck

„Rozhodovali peniaze a sloboda, pretože takýto street food bol pre nás finančné dostupnejší ako klasická reštaurácia či bistro, z hľadiska prvotnej investície. Nemali sme za sebou žiadneho investora a nechceli sme byť obmedzovaní takými klasickými mantinelmi tipu talianska, ázijská, slovenská kuchyňa,“ objasnil Andrej pre Startitup.

Svojim konceptom sa Chef’s Truck jednoducho vždy prispôsobuje ľuďom a ich požiadavkám. V ponuke majú klasické burgre ale aj rôzne špeciály. V zime si u nich môžeš dať kvalitnú, teplú polievku, v lete zase napríklad aj Poké.

Košičanov korona inšpirovala k otvoreniu prémiového street-foodu. Na svoje si tu prídu milovníci poriadneho mäsa

Investovali tisíce eur

Prvotná investícia na rozbeh ich biznisu predstavovala 20 000 eur, za ktorú si kúpili food truck.

„Treba dodať, že sme si ho stavali svojpomocne a minimálne ďalších 15 až 20 000 eur sme investovali do výrobne, kde sa všetko pripravuje. Nemôžem zatiaľ hovoriť o klasickej návratnosti, keďže sme postupom času stále investovali priebežne do výrobne a do kúpy nových food truckov. Teraz máme food trucky tri,“ hovorí Andrej.

zdroj: Chef's Truck

Skôr ako nedostatok financií, Andrejov a Veronikin biznis brzdila typická slovenská byrokracia, niektorí organizátori podujatí, ktorí boli vyslovene amatérmi či počasie, ktoré hrá v rámci street food biznisu markantnú rolu.

Neprajníkov je mnoho

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM
Čítaj ďalej po zakúpení predplatného

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Najnovšie