Slovák v Singapure manažuje luxusný hotel. Stretol sa s DiCapriom, Beckhamom či Kim Čong-unom

  • Tomáš Stoila uspel v tvrdej konkurencii
  • Manažuje divíziu hotelov Four Seasons
  • Jeho skúsenosti siahajú až na vrchol Marina Bay Sands
titulná fotka - Tomas Stoila Singapur
Tomas Stoila
  • Tomáš Stoila uspel v tvrdej konkurencii
  • Manažuje divíziu hotelov Four Seasons
  • Jeho skúsenosti siahajú až na vrchol Marina Bay Sands

Tenisovú raketu vymenil za hotelové prostredie. Rodák z Trebišova bol odmalička vedený k športom, ale vždy túžil spoznávať niečo nové. Chcel objavovať rozmanité kultúry sveta, až sa v 18 rokoch rozhodol odísť do zahraničia.

Luxusné hotely v Bratislave a Tatrách mu učarovali natoľko, že hotelierstvo sa stalo jeho životom. Snaha napredovať ho nakoniec doviedla aj na pozíciu manažéra až na vrchole ikonickej stavby Marina Bay Sands v Singapure.

„Pracoval som na severe Škótska a striedal dve práce, pomocník v hoteli a umývanie podláh v Tescu. Robil som aj 16 – 18 hodín denne. Až mi jedného dňa majiteľ hotela povedal, že sa mám rozhodnúť. Buď Tesco, alebo hotel,“ spomína Tomáš na začiatky svojej kariéry.

Od toho momentu skúsil špičkové hotely v Anglicku, Škótsku a Katare. Nakoniec si ale zamiloval Singapur, kde nahliadol na vrchol manažérskeho hotelierstva a neustále naberá skúsenosti, o ktorých nám prezradil v rozhovore.

  • Ako vyzerá Tomášov život v Singapure?
  • Ako sa dostal do luxusných hotelov?
  • Koľko si v Singapure zarobil na začiatku v roku 2014?
  • Čo tam pre neho bolo najväčším šokom?
  • S akými celebritami sa stretol?
  • Ako vyzerá nočný život v Singapure a akú úroveň majú bary?

V roku 2014 si odišiel do Singapuru. Prečo práve táto krajina?

Áno, v roku 2014 som odišiel z Kataru do Singapuru. Výber tejto krajiny vznikol už v Katare. Jeden z mojich prvých riaditeľov Čech Martin Del mi dal ponuku, aká sa neodmieta. Po pol roku z Dohy odišiel do Singapuru, kde začal pracovať pre Four Seasons hotely. Navrhol mi, či sa na tom nechcem podieľať s ním.

Začínal si tam v unikátnom Manhattan Bare. Ako si sa k tejto práci dostal?

Martin mi ponúkol príležitosť otvoriť Manhattan Bar. Chcel tým zlepšiť segment hospitality, aby to nebolo len o dobrej posteli a reštaurácii. Luxusný hotel by mal obsahovať aj unikátny bar, kde budú mať klienti možnosť naplno si vychutnať atmosféru a nemuseli ísť ani ďaleko od izby.

Prácu V Singapure som mal teda istú ako manažér lukratívneho baru. Martin potreboval niekoho, kto sa vie postarať o jeho tím. Vedel, že ak budeme spolupracovať, tak vieme chod podniku posunúť na novú úroveň. Takto sme fungovali dva aj pol roka.

Majiteľ hotela patrí medzi najbohatších ľudí v Singapure. Bola to úžasná spolupráca medzi skúsenými ľuďmi z barového a hotelového sveta, na ktorú nezabudnem.

Čo všetko bolo tvojou úlohou v Manhattan Bare?

Manhattan Bar som manažoval v rokoch 2014 – 2016. Staral som sa o celý chod baru. Od tréningov, školenia cez komunikáciu s hosťami, prípravu kreatívneho programu až po prácu so šéfkuchárom na menu, stretávanie sa s dodávateľmi a budovanie mena baru v Singapure.

Singapur je veľmi vyspelá krajina. Nie je tu jednoduché žiť a naša klientela, ktorá k nám v tom čase chodila, bola top 10 v Singapure. Manhattan Bar sa stal akýmsi kokteilovým klenotom, ale nebola to zábava pre každého.

Koľko si si tam dokázal zarobiť zo začiatku?

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá