Geissenovcov nevedel dostať od stola: Slovenský kuchár dokazuje svoje kvality v reštaurácii pod Tatrami

  • Gabriel Kocák je renomovaný kuchár s bohatými skúsenosťami zo zahraničia
  • V Poprade otvoril unikátnu reštauráciu, ktorá vyzdvihuje slovenské produkty
Doma u nás
Facebook/Doma u nás
  • Gabriel Kocák je renomovaný kuchár s bohatými skúsenosťami zo zahraničia
  • V Poprade otvoril unikátnu reštauráciu, ktorá vyzdvihuje slovenské produkty

Meno Gabriel Kocák nadšencom gastra ani netreba predstavovať. Ak ti však toto meno známe nie je, tvár muža možno bude, keďže si ju mohol vidieť v šou 15 min. kuchár, ktorá pochádza z produkcie televízie JOJ. Okrem toho, že Gabo účinkoval v televízii, načerpal množstvo skúseností aj v zahraničí. Unikátnu reštauráciu, v ktorej ide o vyniknutie lokálnosti a sezónnosti, otvoril pod Tatrami.

Lokálnosť je na prvom mieste

Varia tu v podstate to, čo ich práve baví, a hlavne, čo baví samotných zákazníkov. Povinnosť, ktorú považujú za svätú, je používať najmä lokálne a sezónne suroviny.

„Viete, pre mňa lokálnosť a sezónnosť nie je trend a ani faktor, ktorý nás ovplyvnil. Je to naša povinnosť, pretože pred desiatkami rokov sa nič iné ako sezóne a lokálne veci nevarili. Takže žiadny boom to nie je. Je to úcta k farmárom, našej krajine a jej produktom,“ vysvetľuje Gabo Kocák.

paradajky
zdroj: Facebook/Doma u nás

Dokonca nám prezradil, že majú človeka, ktorého nazvali „lokálny expert“. Ten hľadá unikátne suroviny, ktoré sú jedinečné nielen u nás, ale aj vo svete. Medzi najzaujímavejšie kúsky určite patrí fermentovaný peľ, Benediktínske slivky či zrejúci syr tvarog.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá