Slovenský kuchár nevedel Geissenovú dostať od stola. Jeho podnik patrí ku gastronomickej špičke

  • Gabriel Kocák je renomovaný kuchár s bohatými skúsenosťami zo zahraničia
  • V Poprade otvoril unikátnu reštauráciu, ktorá vyzdvihuje slovenské produkty
Na snímke je tím reštaurácie Doma u nás.
Facebook/Doma u nás
  • Gabriel Kocák je renomovaný kuchár s bohatými skúsenosťami zo zahraničia
  • V Poprade otvoril unikátnu reštauráciu, ktorá vyzdvihuje slovenské produkty

Gabriel Kocák je kuchár, ktorého meno nadšencom gastra netreba vo veľkom predstavovať. Ak však patríš medzi ľudí, ktorí sa s týmto menom ešte nestretli, tak šou 15 min. kuchár z produkcie televízie JOJ ti môže čo-to pripomenúť. Okrem účinkovania v televízii Gabo načerpal skúsenosti aj v zahraničí. V Poprade otvoril unikátnu reštauráciu, v ktorej im ide o vyniknutie lokálnosti a sezónnosti.

Lokálnosť je na prvom mieste

Varia tu v podstate to, čo ich práve baví, a hlavne, čo baví samotných zákazníkov. Povinnosť, ktorú považujú za svätú, je používať najmä lokálne a sezónne suroviny.

„Viete, pre mňa lokálnosť a sezónnosť nie je trend a ani faktor, ktorý nás ovplyvnil. Je to naša povinnosť, pretože pred desiatkami rokov sa nič iné ako sezóne a lokálne veci nevarili. Takže žiadny boom to nie je. Je to úcta k farmárom, našej krajine a jej produktom,“ vysvetľuje Gabo Kocák.

paradajky
zdroj: Facebook/Doma u nás

Dokonca nám prezradil, že majú človeka, ktorého nazvali „lokálny expert“. Ten hľadá unikátne suroviny, ktoré sú jedinečné nielen u nás, ale aj vo svete. Medzi najzaujímavejšie kúsky určite patrí fermentovaný peľ, Benediktínske slivky či zrejúci syr tvarog.

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá