3 mladých slovenských vedcov posielame na Berkeley

3 mladých slovenských vedcov posielame na Berkeley
Traja mladí vedci z dvoch slovenských univerzít uspeli vo výzve Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII). Ich predložené projekty zaujali hodnotiacu komisiu a získali možnosť stráviť semester na jednej z najprestížnejších univerzít sveta  – na kalifornskej Berkeley (UC Berkeley).

Do výzvy sa mohli zapojiť verejné vysoké školy, ktoré mohli nominovať maximálne troch kandidátov s projektom v oblasti inteligentných dopravných systémov, informatizácie v doprave alebo automobilového výskumu.

„Traja úspešní mladí vedci, jeden zo Žilinskej univerzity a dvaja z Technickej univerzity v Košiciach, absolvujú výskumný pobyt na univerzite v Berkeley, ktorá patrí celosvetovo do top päťky. Počas výskumného pobytu budú pracovať s najmodernejšími technológiami a stretnú sa so špičkovými profesormi, čím môžu výrazne urýchliť svoj výskum. Inovatívne riešenia, ktoré tu vyvinú, prenesú na Slovensku do praxe,“ uviedol vicepremiér Richard Raši s tým, že ÚPVII podporí každého úspešného kandidáta sumou 93-tisíc eur na úhradu školného a nákladov súvisiacich s pobytom. Viac informácii nájdeš tu vicepremier.gov.sk.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá