Akcie Tesly opäť mieria do zelených čísel

Akcie Tesly opäť mieria do zelených čísel

Po dlhých mesiacoch, kedy bola spoločnosť Tesla „v nemilosti“ investorov kvôli obavám o dodávky a uspokojenie dopytu zákazníkov po modeloch značky sa zdá, že sa dokázala odraziť od najnižšej hodnoty, ktorú za tri roky dosiahla. Akcie spoločnosti opäť mieria do zelených čísel. Dôvodom optimizmu, ktorý ťahá akcie firmy na kapitálových trhoch nahor sú pozitívne výsledky za 2. kvartál 2019.

Prvotný impulz prišiel už pred pár dňami, kedy Elon Musk na valnom zhromaždení uviedol, že hospodárske výsledky za druhý štvrťrok tohto roka by mohli prekonať rekord. Správa vyhnala akcie smerom hore o 26 percent v priebehu dvoch obchodných dní.

V druhej polovici uplynulého týždňa sa ukázalo, že nešlo len o snahu upokojiť investorov a verejnosť. Po zverejnení hospodárskych výsledkov bolo jasné, že Tesle sa podarilo dodať o 51 percent viac vozidiel ako v 1. kvartáli roka, konkrétne išlo o 95 200 elektromobilov. Dokonca prekonala rekordný počet z posledného štvrťroka 2018, kedy na trh umiestnila 90 700 kusov vozidiel. Reakcia na kapitálových trhoch na seba nenechala dlho čakať a akcie spoločnosti vzrástli o 8 percent.

Keďže Tesle v 1. kvartáli 2019 klesol odbyt o 31 percent a spoločnosť vykázala stratu vo výške 702 miliónov USD je logické, že Musk sa snaží upokojiť investorov a presvedčiť ich, že dopyt po modeloch značky je stále vysoký a firma ho dokáže efektívne pokrývať.

 

 

 

Zdroj: Tesla

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá