Až 50-tisíc eur ponúka Bratislava na realizovanie nápadov obyvateľov

Až 50-tisíc eur ponúka Bratislava na realizovanie nápadov obyvateľov
Hlavné mesto Bratislava aj tento rok vyčlenilo 50-tisíc eur na realizovanie podnetov a nápadov obyvateľov metropoly prostredníctvom Občianskeho rozpočtu. Svoje nápady v piatich kategóriách – doprava a komunikácie, životné prostredie, šport, kultúra a sociálne veci – môžu Bratislavčania posielať magistrátu až do konca augusta.

Ako píše hlavné mesto na svojej oficiálnej stránke, nápady a podnety do Burzy nápadov k Občianskemu rozpočtu 2020 môžu Bratislavčania posielať do 31. augusta 2019 elektronicky na adresu burza.napadov@bratislava.sk alebo písomne do podateľne magistrátuna pracovisku Služby občanom v budove magistrátu na Primaciálnom námestí.

Hlavné mesto posúdi všetky nápady a tie, ktoré splnia podmienky Občianskeho rozpočtu a budú realizovateľné, zaradí do verejného prerokovania.

O konkrétnych projektoch rozhodne verejnosť prostredníctvom formulára, ktorý bude k dispozícii online na webovej strínke hlavného mesta.

Vlani občanov najväčšmi zaujalo riešenie problému ferálnych mačiek. Za projekt hlasovalo takmer 700 Bratislavčanov a mesto naň vyčlenio vyše 25-tisíc eur. Medzi ďalšími úspešnými projektami bola pitná fontána v parku, výsadba stromov v Petržalke či zachytávanie dažďovej vody. Viac info na stránke Starého Mesta.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá