Bitcoin v piatok padol o viac ako 20 %

Bitcoin v piatok padol o viac ako 20 %

Bitcoin prudko oslabil. Stalo sa to menej než jeden deň po tom, čo sa najznámejšia kryptomena na svete obchodovala na úrovniach nad 8000 USD (7140,94 eura). Píše o tom TASR.

Cena bitcoinu v piatok padla až o viac ako 20 %. Nezdá sa, že by toto oslabenie malo nejaký konkrétny dôvod. Prišlo po výraznom zotavení, ktoré sa začalo začiatkom apríla a spôsobilo, že kurz sa dostal až na 10-mesačné maximum.

Bitcoin v piatok na platforme Bitstamp padol až na 6178 USD, čo bolo o 21,6 % menej v porovnaní so štvrtkovým (16. 5.) zatvorením. Neskôr zmazal časť strát a predával sa s mínusom 8,2 % po 7236 USD.

„Nezdá sa, že by príčinou náhleho poklesu bola nejaká konkrétna správa,“ uviedol šéf obchodovanie firmy OSL Ryan Rabaglia. Dodal, že ho zrejme spôsobili predaje niekoľkých ľudí alebo možno len jednej osoby z dôvodu vyberania ziskov po nedávnom posilnení bitcoinu.

„Tento posledný pokles zrejme spôsobila súhra vyberania ziskov a tiež algoritmického obchodovania, ktoré prehĺbilo toto prudké zníženie,“ uviedol spoluzakladateľ firmy Kenetic Capital Jehan Chu.

„Môžeme očakávať, že podobné prudké zvýšenia a pády budú ešte nejaký čas pokračovať, kým nevzrastie na trhu objem inštitucionálnych investorov.“ Dodal, že posledný vývoj ukazuje, že záujem o využitie blockchainu a investície v tomto odvetví naďalej rastú.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá