Bratislava chce uľahčiť organizovanie podujatí v meste

Bratislava chce uľahčiť organizovanie podujatí v meste

Mesto Bratislava sa chystá zefektívniť spôsob organizovania verejných podujatí, upozornil na to portál TASR. Podľa mesta je súčasný systém neprehľadný a príliš komplikovaný a organizátorov ľahko odradí. Podujatia sú ale dôležité pre kultúrny život v meste a Bratislava by ich do budúcna chcela mať viac. Na svojej sociálnej sieti upozorňuje aj na to, že už len samotné organizovanie takýchto podujatí je náročné a preto treba byrokraciu zjednodušiť čo najviac.

Mestská príspevková organizácia Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) v spolupráci s občianskym združením Punkt pripravujú sériu odporúčaní a systémových vylepšení pri organizovaní verejných podujatí v Bratislave.

„Tieto odporúčania majú pomôcť hlavne organizátorom verejných podujatí,“ sľubuje samospráva. Prostredníctvom on-line dotazníka zbierala aj dáta, aby bol výskum čo najrelevantnejší. Organizátorov sa v ňom pýtala aj na problémy pri vybavovaní povolení, na infraštruktúru či komunikáciu s úradmi. Verejné priestranstvá sú kľúčové pri vytváraní celkovej atmosféry mesta. Ak fungujú správne, sú živé, bezpečné a atraktívne pre ľudí, ktorí tu radi trávia svoj čas rôznymi spoločnými aktivitami,“ tvrdí mesto.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá