Bratislavské lido možno opäť obnovia

Bratislavské lido možno opäť obnovia

Lido patrilo v minulosti medzi obľúbené miesta Bratislavčanov. Z Dunaja urobilo lokalitu, kde bolo možné kúpať sa a využívať mestskú pláž. Dnes už dlho nefunguje, aj keď sa o jeho obnovu snažia mnohí. Najnovšie to pripúšťa aj súčasné vedenie mesta aj Asociácia bratislavských vodáckych klubov (ABVK). Informoval o tom TASR.

„Na to, aby sa mohol urobiť ďalší krok, musí niekto, a to musí byť primátor, iniciovať zmenu územného plánu,“ vysvetlil v marci 2018 prezident Asociácie bratislavských vodáckych klubov (ABVK) Vladimír Mišík. Toto tvrdenie neskôr potvrdil aj Vallo. „Bratislava musí pripraviť legislatívnu zmenu v rámci územného plánu na to, aby bolo možné zrealizovať tento projekt.“

Ako uviedli bratislavskí vodáci, od mesta dostali v tejto súvislosti súhlasné stanovisko. Podľa Vladimíra Mišíka by sa územnoplánovacie zmeny mohli zrealizovať v horizonte dvoch rokov. Rovnakú predstavu o realizovateľnosti zmeny územného plánu má aj Andrej Kovarík, splnomocnenec pre zeleň a životné prostredie z bratislavského magistrátu.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá