Budweiser smeroval do Ázie. Najprv ošiaľ, potom stopka

Budweiser smeroval do Ázie. Najprv ošiaľ, potom stopka

Najväčší svetový pivovar Anheuser-Busch InBev mal v úmysle lokálne umiestniť divíziu Budweiser Brewing Company APAC na honkongskú burzu v piatok 19.júla. Koncom minulého týždňa však prekvapili oznámením, že sa táto expanzia konať nebude.

Firma chcela prostredníctvom primárnej emisie na honkongskej burze získať až 9,8 miliardy USD. Podľa detailov  mala divízia spoločnosti predať 1,6 miliardy akcií za cenu 40 až 47 honkongských dolárov za kus. To by aj v prípade minimálnych cenových podmienok firme prinieslo zisk 8,3 miliardy USD.

Tým sa Budweiseru mohlo podariť prekonať hranicu 8,1 miliardy USD, ktorú zatiaľ dosiahla pri vstupe na newyorskú burzu spoločnosť Uber Technologies. Znamenalo by to tiež doposiaľ najväčšiu verejnú ponuku akcií v tomto roku. K vyjadreniu zo strany spoločnosti Anheuser-Busch In Bev zatiaľ nedošlo.

Cieľom predaja akcií divízie malo byť zníženie dlhu spoločnosti, ktorý sa po kúpe najväčšieho konkurenta SABMiller v roku 2016 zdvojnásobil.

Divízia Budweiser Brewing Company APAC, ktorá mala byť predmetom IPO zahŕňa viac ako 50 značiek v Ázií a Tichomorí a predaj jej akcií by predstavoval podporu aj pre honkongskú burzu, kde sa mal uskutočniť.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá