Firmy nesúhlasia s rekreačnými poukazmi pre všetkých

Firmy nesúhlasia s rekreačnými poukazmi pre všetkých

Dankove rekreačné poukazy, ktoré by chcela zaviesť SNS by sa podľa ich návrhu mali týkať aj malých firiem do 50 zamestnancov. Strana návrh zákona predstavila v parlamente včera. Ten sa však rýchlo stretol z viacerými výhradami aj zo strany zástupcov podnikateľských zväzov, ktoré oslovil TASR. Podľa nich by mohol pre malé firmy takýto zákon prispieť k likvidácii.

„Ide o ďalší návrh, ktorý neprešiel riadnym pripomienkovým konaním. Aj v kontexte mnohých ďalších nedávno prijatých opatrení, ktoré rapídne zdvihli náklady firiem, môže mnohé z nich zlikvidovať,“ povedala hovorkyňa Asociácie priemyselných zväzov (APZ) Silvia Šeptáková. Podľa nej dokonca návrh porušuje zákon, ktorý sa zaviazal, že zamestnávateľom nebude znižovať konkurencieschopnosť priemyslu. Uznesenia sa však týka skôr automobilového priemyslu.

Miriam Bellušová generálna sekretárka Slovenského živnostenského zväzu podotkla, že uznesenie ovplyvní hlavne malé firmy, ktoré nebudú schopné poukazy finančne zabezpečiť. Povinné rekreačné poukazy sa vymykajú aj cieľu EÚ podporiť malé podniky a firmy a vytvoriť im na trhu priaznivé podmienky.

 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá