Intel predstavil svoj prvý čip pracujúci s umelou inteligenciou 

Intel predstavil svoj prvý čip pracujúci s umelou inteligenciou 

Americký výrobca mikroprocesorov Intel v utorok (20. 8.) predstavil najnovší čip, ktorý ako prvý bude využívať umelú inteligenciu (UI) a je určený pre veľké počítačové centrá. Informovala TASR. Čip vyvinulo zariadenie Intelu v izraelskej Haife a má označenie NNP-I alebo Springhill. Jeho základ tvorí 10-nanometrový procesor Ice Lake, ktorý umožní počítačom zvládnuť veľké množstvo výpočtových operácií s použitím minimálnej energie.

Intel uviedol, že jeho prvý UI produkt vznikol vďaka tomu, že investoval viac než 120 miliónov USD (108,34 milióna eur) do troch izraelských startupov pracujúcich v oblasti UI. „S cieľom dosiahnuť rozšírenie UI do každej oblasti musíme spracovávať veľké objemy dát a zabezpečiť, že organizácie budú vybavené zariadeniami, ktoré budú účinne využívať dáta a spracovávať ich na mieste, kde sa zozbierajú,“ povedal pre agentúru Reuters generálny riaditeľ Intelu pre UI Naveen Rao.

Nový čip bude podporovať procesory Intel Xeon vo veľkých spoločnostiach, keďže potreba komplikovaných výpočtov v oblasti UI narastá.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá