Kaštieľ v Modre rekonštruujú za 3,7 milióna eur

Kaštieľ v Modre rekonštruujú za 3,7 milióna eur

Kaštieľ v Modre, ktorý bratislavská župa rekonštruuje od augusta 2018, má za sebou najviditeľnejšiu zmenu. V polovici júna sa začal po častiach vymieňať krov strechy a na miestach, kde bola položená hydroizolácia a zrealizované latovanie, sa začala pokladať nová strešná krytina. Projekt rekonštrukcie zahŕňa nielen komplexnú obnovu kaštieľa, ale aj záhrady. Jej výsledkom bude moderné kultúrno-kreatívne centrum regiónu.

„Región potrebuje priestory, ktoré sú spoločným miestom pre rôzne podujatia, vzdelávacie či kultúrne aktivity, tak pre umelcov, žiakov, študentov, členov cechov, vinárov, vinohradníkov, ako aj verejnosť. A ak podporujú lokálne kultúrne hodnoty, tradičné remeslá, produkty, gastronómiu, je to len ich ďalšia pridaná hodnota,“ vyjadril sa predseda BSK Juraj Droba.

Rekonštrukcia je projektom HERITAGE SK-AT, ktorý je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Rakúsko. Celkový rozpočet je vo výške 3 659 789,20 eur, z toho 10% je zo štátneho príspevku a vyše 1,8 milióna eur, čo je 5%, ide z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá