Korporácia U. S. Steel vykázala za 2. štvrťrok čistý zisk 68 mil. eur

Korporácia U. S. Steel vykázala za 2. štvrťrok čistý zisk 68 mil. eur

United States Steel Corporation zaznamenala za 2. štvrťrok 2019 čistý zisk vo výške 68 miliónov USD, ktorý po úprave predstavoval 78 miliónov USD. V 2. štvrťroku 2018 bol čistý zisk na úrovni 214 miliónov USD, ktorý po úprave dosiahol 262 miliónov USD. Upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) za 2. štvrťrok 2019 predstavoval 278 miliónov USD. Informovala o tom košická spoločnosť U. S. Steel.

Segment U. S. Steel Europe vykázal za 2. štvrťrok 2019 stratu pred úrokmi a zdanením (EBIT) vo výške 10 miliónov USD. Kapitálové výdavky v 2. štvrťroku 2019 dosiahli 41 miliónov USD a výrobné kapacity sa využívali na 92 %.

„V 2. štvrťroku sme podali dobrý výkon napriek zložitým podmienkam na trhu. V Severnej Amerike sme prekonali logistické prekážky spôsobené nepriaznivým počasím a dodávky pre našich zákazníkov prekročili dokonca naše očakávania. Načas a v medziach rozpočtu sme dokončili viaceré odstávky v segmente plochých valcovaných výrobkov v rámci nášho programu revitalizácie aktív vrátane modernizácie oceliarne v Mon Valley. Očakávame, že tieto investície posilnia náš prevádzkový výkon a spoľahlivosť tak, aby sme vyrábali vysoko kvalitnú oceľ s nízkymi nákladmi pre našu budúcu kontinuálnu linku na odlievanie a valcovanie,“ povedal prezident U. S. Steel a CEO David B. Burritt.

Realizácia technologických investícií, ktoré zahŕňajú kontinuálnu linku na odlievanie a valcovanie v Mon Valley, elektrickú oblúkovú pec na oceľ pre rúry v Severnej Amerike a dynamo linku v U. S. Steel Košice, podľa neho pokračujú a po dokončení by mali priniesť prírastok EBITDA takmer 400 miliónov USD. „Štvrťrok za štvrťrokom robíme našu spoločnosť konkurencieschopnejšou a náš kontinuálny výkon je potvrdením toho, že naša stratégia funguje,“ dodal Burritt.

 

 

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá