Ľudia by sa pre súkromie vzdali sociálnych sietí

Ľudia by sa pre súkromie vzdali sociálnych sietí

Stále viac ľudí pociťuje nedôveru voči sociálnym sieťam a sú ostražitý pri zdieľaní svojich osobných údajov. Pravdepodobne sa ani nemáme čomu čudovať, keďže so škandálmi o zneužívaní osobných údajov a ich predaja tretím osobám sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Ako informoval TASR až 38 % spotrebiteľov by sa vzdalo svojich účtov na sociálnych sieťach, ak by to znamenalo, že ich údaje zostanú súkromnými po zvyšok ich života. Ukázala to správa spoločnosti Kaspersky „Skutočná hodnota digitálneho súkromia: poznajú spotrebitelia svoju cenu?“

Jeden z desiatich používateľov (12 %), ktorý zdieľa svoje osobné údaje, aby si mohol napríklad urobiť kvíz, ktorý mu povie, na akú celebritu sa podobá, či aké je jeho obľúbené jedlo, by tak už nemohol urobiť. Problém by vznikol aj pre 58 % ľudí, ktorí používajú svoje prihlásené účty na sociálnych sieťach na rýchlu a pohodlnú autorizáciu na rôznych webových stránkach.

Ešte prekvapivejšie vyznieva zistenie, že v čase, keď počet používateľov mobilných telefónov medziročne narastá o 2 %, by bol jeden z piatich (19 %) respondentov ochotný úplne sa rozlúčiť s mobilným telefónom, ak by mu to zaručilo, že jeho údaje zostanú súkromnými po zvyšok jeho života.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá