Modernizácia úseku železníc v Trenčianskom kraji sa predĺži

Modernizácia úseku železníc v Trenčianskom kraji sa predĺži

Železničný úsek medzi Púchovom a Považskou Bystricou sa mal podľa informácií TASR zmodernizovať do roku 2020. Nakoniec sa celý proces predĺži a trvať bude o takmer celé dva roky dlhšie, dokončiť by sa mal až v decembri 2021.

„Nepredvídateľné okolnosti nastali pri tuneli Milochov, kde bolo veľmi zlé geologické podložie, takže sme museli uplatniť iné technológie razenia tunela. Tie boli oveľa drahšie ako pôvodne plánované a spôsobili aj posunutie termínov. Rozpočtované náklady sú vo výške 365 miliónov eur bez DPH, v nich je započítaná aj desaťpercentná rezerva, ktorá sa čerpá pre takéto nepredvídané okolnosti,“ uviedol pre TASR generálny riaditeľ Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Juraj Tkáč.

Podľa železníc ide o najnáročnejšou opravu trate v krajine. Jej súčasťou sú dva tunely – Diel (1081 metrov) a Milochov (1861 metrov) – a železničný most ponad Vodné dielo Nosice s celkovou dĺžkou viac ako 650 metrov. Vybudovaných bude aj šesť nových cestných mostov a nadjazdov, štyri podchody pre chodcov, 11 priepustov a zrušia sa štyri priecestia. Všetky úrovňové križovania so železničnou traťou odstránia a nahradia mimoúrovňovými.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá