Na festivale Pohoda sa začalo verejné hlasovanie v ankete Strom roka

Na festivale Pohoda sa začalo verejné hlasovanie v ankete Strom roka

Na hudobnom festivale Pohoda sa vo štvrtok (11. 7.) začalo hlasovanie v 17. ročníku ankety Nadácie Ekopolis Strom roka. Verejné hlasovanie potrvá do konca septembra. Informuje o tom TASR.

Ako informoval programový manažér ankety Milan Hronec, o titul Strom roka a odborné ošetrenie zabojuje aj tento rok tucet finálových stromov. Cenou pre víťaza je odborný posudok a ošetrenie v hodnote 300 eur a automatický postup do medzinárodného finále ankety Európsky strom roka. Stromy, ktoré sa v ankete umiestnia na druhom a treťom mieste, rovnako získajú peňažnú sumu 300 eur, ktorá môže byť použitá na ich ošetrenie alebo úpravu okolia.

„Hlasovať je možné formou oficiálneho hlasovacieho lístka, formou sms, na webovej stránke www.ekopolis.sk ale aj na sociálnej sieti Facebook – www.facebook.com/nadacia.ekopolis. Vyhodnotenie celej súťaže, ocenenie víťazov a udelenie titulu Strom roka 2019 víťazovi sa uskutoční v októbri 2019,“ doplnil Hronec s tým, že fotografie a príbehy stromov – finalistov sú uverejnené na webovej stránke Nadácie Ekopolis.

Dvanásť finálových stromov vybrala odborná komisia spomedzi 37 prihlásených stromov. O titul sa uchádzajú sekvojovec mamutí (areál kaštieľa Dolná Krupá), jarabina oskorušová (Smolenice), lipa malolistá (salaš Zbojská), orech kráľovský (Adamovské Kochanovce), borovica lesná (Valaská Dubová), platan javorolistý (Hlohovec), vŕba cintorínska/smutná (Dubnica Nad Váhom), hruška obyčajná – zelienka (novobanské štále u Lohajov), lipa malolistá (Ružomberok), oskoruša domáca (Lapoňa), borovica lesná (Bešeňová) a lipa veľkolistá (Dolná Streda).

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá