Na Hrade Šariš bude ďalšia filmová noc

Na Hrade Šariš bude ďalšia filmová noc

Fanúšikov vizuálneho umenie určite poteší, že sa tento rok už po ôsmykrát budú na Hrade Šariš konať premietania. Pôjde hlavne o krátke filmy a festival bude prebiehať od 19. do 21. júla 2019. Okrem filmov tu na návštevníkov čaká aj detská, divadelná, rozhlasová čí medzigeneračná zóna, v ktorých budú prednášky, workshopy a divadelné predstavenia. O podujatí informovala agentúra TASR.

„Špecifickosť festivalu spočíva v mieste jeho konania. Ako jediný filmový festival sa odohráva na hrade a vždy v tretí júlový víkend. Prináša kvalitné umenie a kultúru do regiónu, podporuje mladých filmárov, študentov a lokálnych umelcov. Ide teda o spojenie kvalitného umenia, krásnej prírody, hradného areálu a rodinnej festivalovej pohody,“ uviedol Peter Vlkovič pre TASR.

Na divákov tu okrem tradičného programu čaká aj Síkrit kino. Diváci, ktorí oň budú mať záujem dostanú SMS správou informácie o tom, kde bude tajné premietanie prebiehať. Šulík prezradil, že pôjde o film, ktorý na Slovensku ešte nebol uvedený.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá