Nové Mesto pripravuje projekt rekonštrukcie oboch staníc lanovky 

Nové Mesto pripravuje projekt rekonštrukcie oboch staníc lanovky 

Bratislavské Nové Mesto pripravuje projekt rekonštrukcie hornej a dolnej stanice lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. So začatím prác sa predbežne uvažuje v polovici septembra. Na rekonštrukciu strechy hornej stanice má mestská časť vyčlenených 100.000 eur, na opravy porúch dolnej stanice 30.000 eur.

„Samotné technické zariadenia sú v riadnom funkčnom prevádzkovom stave, keďže ako vyhradené technické zariadenie podlieha lanovka prísnym predpisom. Problémy nám robia stavby, lávky, schodiská, ktoré sú degradované hlavne po estetickej stránke,“ uviedol pre TASR hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. Lanovka však bude počas opráv mimo prevádzky, dĺžka trvania prác vzíde spolu so zhotoviteľom z verejného obstarávania.

S dolnou stanicou lanovky zároveň bezprostredne susedí aj železobetónový skelet, teda základné nosné prvky bývalej reštaurácie Snežienka, objekt svojmu účelu neslúži už dlhé roky. Nedávny statický posudok potvrdil jeho havarijný stav. „Za najjednoduchšie riešenie zamedzenia ďalšej devastácie objektu možno považovať, paradoxne, jeho úplné odstránenie. Ale aj samotná asanácia by stála nemalé peniaze a nemusela by priniesť revitalizáciu lokality,“ poznamenal Tettinger. Informovala TASR.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá