Považská Bystrica: EKODEŇ v centre ponúkne osvetu k ochrane životného prostredia

Považská Bystrica: EKODEŇ v centre ponúkne osvetu k ochrane životného prostredia

EKODEŇ v Považskej Bystrici návštevníkom prinesie osvetu v oblasti separovania, recyklácie odpadu či ochrany životného prostredia. Uskutoční sa v piatok v centrálnej mestskej zóne. Začne o 14. hodinou jogy a pokračovať bude o 15. vystúpením Thomasa Puskailera. Okrem toho sa návštevníci sa budú môcť pozrieť na dve besedy o klimatických zmenách, workshop zameraný na výrobu ekotašiek, ako i kreslenia, pokusov s vodou či pozorovania Slnka a planét.

Osvetu v oblasti separovania, recyklácie odpadu či ochrany životného prostredia prinesie do centra Považskej Bystrice nové podujatie, ktoré pripravila samospráva mesta. EKODEŇ sa uskutoční v piatok popoludní v centrálnej mestskej zóne a na návštevníkov čaká program plný diskusií, súťaží i zábavy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

„Cítili sme potrebu priniesť nielen kultúrne podujatia a zábavu, ale aj osvetu medzi ľuďmi. Navyše, občania nám opakovane zasielajú neustále rovnaké otázky, čo sa týka vývozu smetí či triedenia odpadu. Mnohí majú v tejto oblasti málo informácií, ktoré sú často zavádzajúce. Tie následne zdieľajú na sociálnych sieťach, čím demotivujú ostatných ľudí pri separovaní,“ načrtla hovorkyňa mesta.

EKODEŇ podľa nej začne o 14.00 h hodinou jogy a pokračovať bude o 15.00 h vystúpením Thomasa Puskailera, ktorý bude hravou formou vzdelávať o recyklácii, separácii či zbytočných obaloch v rámci projektu ECO RECYKLUJ TOUR. „Na deti čaká interaktívny program, ktorého súčasťou sú rôzne súťaže, kvíz i eko pesničky. Od 16.30 h program ponúkne dve besedy, viac o klimatických zmenách sa návštevníci dozvedia na diskusii s odborníkom v oblasti meteorológie a klimatológie Jozefom Pechom a o separovaní na besede s Branislavom Moňokom z organizácie Priatelia Zeme,“ priblížila.

Podujatie ponúkne i sprievodný program v podobe tvorivého workshopu zameraného na výrobu ekotašiek, ako i kreslenia, pokusov s vodou či pozorovania Slnka a planét. „Okrem toho sme pripravili aj aktivity zamerané na osvetu o možnostiach separácie a pojazdný cykloservis. Súčasťou akcie bude i fotografická súťaž a viaceré prezenčné a predajné stánky,“ doplnila Pagáč Kováčiková. Večerná zábava ponúkne vystúpenie slovenskej revivalovej skupiny The Backwards. Podujatím bude sprevádzať Juraj Šoko Tabaček.

 

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá