Pozor na mobily, tablety či notebooky v horúčavách

Pozor na mobily, tablety či notebooky v horúčavách

Mnohí z nás si na dovolenke k pláží či k bazénu často nosíme mobilné telefóny, tabletky ale aj notebooky či fotoaparáty. Ako uviedol produktový špecialista spoločnosti NAY Branislav Kadlub pre TASR, tieto zariadenia majú v sebe citlivé batérie, ktoré nie sú stavané na vysoké teploty.

„Práve preto neodporúčame, aby ľudia nechávali elektroniku na priamom slnku či v aute. V prípade, že dôjde k prehriatiu elektroniky, je vhodné nechať takéto zariadenia pred ďalším použitím ochladiť na bežnú teplotu. Pri použití týchto zariadení napríklad na pláži treba rátať s tým, že sa do zariadení môžu dostať voda, piesok a iné nečistoty, prípadne sa môžu zariadenia na priamom slnku prehriať a následne poškodiť,“ upozornil na to Kadlub.

Mimo poškodenia batérií patrí medzi najčastejšie problémy aj zlá starostlivosť o displej, rozbité panely , škrabance prípadne iné povrchové zranenia. V prípade mobilov a tabletov sú najcitlivejšie displej a obúchané rohy pri páde na zem. Čo sa týka fotoaparátov, citlivá je najmä optika, ktorú poškodzuje rôzne znečistenie, piesok v objektíve a podobne. Používateľom notebookov postačí, ak budú priebežne čistiť zašpinenú LCD obrazovku špeciálnymi vlhčenými utierkami na LCD panely. Pri notebookoch je tiež dobré aj raz či dvakrát za rok povysávať otvory, v ktorých sa môže usádzať prach

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá