Prezidentka chce, aby bol jej palác príkladom v ochrane životného prostredia 

Prezidentka chce, aby bol jej palác príkladom v ochrane životného prostredia 

Prezidentský palác by podľa prezidentky Zuzany Čaputovej mohol byť pre ostatné štátne inštitúcie príkladom a inšpiráciou v oblasti ochrany životného prostredia. Uviedla to na sociálnej sieti s tým, že v súčasnosti sa jej kancelária napríklad snaží znížiť množstvo odpadu, ktorý vyprodukuje. Uvažuje tiež o komplexnom ekologickom audite, šetrnejšom cestovaní a ďalších ekologických projektoch, informovala TASR.

Čaputová v statuse spomenula tiež klimatickú zmenu, ktorú podľa nej symbolizuje aj súčasná vlna horúčav. V tejto súvislosti vyzdvihla, že sa Slovensko prihlásilo k dohode o dosiahnutí uhlíkovej neutrality v roku 2050. „Nejde však len o veľké strategické ciele. Každý z nás môže aj v malom prispieť k tomu, aby sme sa k životnému prostrediu správali zodpovednejšie a ohľaduplnejšie,“ myslí si prezidentka.

Keďže ochranu životného prostredia Čaputová považuje za jednu zo svojich kľúčových priorít, tvrdí, že nechce ostať iba pri slovách. Ešte pred jej nástupom začala prezidentská kancelária spolupracovať s Inštitútom cirkulárnej ekonomiky. „Nechali sme si spracovať analýzu a teraz začíname so sériou školení pre zamestnankyne a zamestnancov kancelárie, ako predchádzať vzniku odpadu a ako ho správne triediť,“ priblížila prezidentka.

Prvé vzdelávanie zamestnancov z Prezidentského a Karáčoniho paláca je za nami. Tešíme sa z pozitívnych ohlasov a hojnej účasti i rôznorodosti zamestnancov na prednáške. Prišli vojaci, IT-čkári, administratíva či správcovia. A všetci idú do toho. Postupne sa naučia, ako sa dá aj v ich práci správať zodpovednejšie k prírode a budú tak motivovať aj iných. Držíme si všetci palce! Je to vždy výzva, no cesta je cieľ,“ oznámil Inštitút Cirkulárnej Ekonomiky na svojom Facebooku.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá