Študenti z Bratislavy i Brna navrhovali zlepšenia pre vybrané lokality miest

Študenti z Bratislavy i Brna navrhovali zlepšenia pre vybrané lokality miest

Riešenia na pozitívnu zmenu bratislavských lokalít Mlynská dolina, Mladá Garda a Kollárovo námestie prostredníctvom rýchlych a jednoduchých projektov, ale tiež inšpiratívne návrhy na riešenie problematiky dostupného bývania v meste Brno – to bolo úlohou slovenských a českých tímov v rámci medzinárodnej univerzitnej súťaže MUNISS. Víťazi budú vyhlásení v piatok (24. 5.) v Bratislave. Informuje o tom TASR.

„Energia, nápady a potenciál mladých a kreatívnych ľudí – študentov, sa momentálne ukrývajú v kampusoch univerzít a len málo preniká do bežného života v meste. Preto sme sa rozhodli naštartovať spoločné aktivity a pootvoriť dvere k spolupráci, ktoré v konečnom dôsledku prinesú nielen lepšiu Bratislavu pre študentov, ale i všetkých obyvateľov mesta,“ priblížil Vladimír Ondrejička, hlavný koordinátor súťaže na Slovensku.

Do aktuálneho, ôsmeho ročníka súťaže sa zapojilo sedem tímov, z toho štyri slovenské a tri české tímy. Na slovenskej strane sa súťaž zamerala na Bratislavu ako dynamické študentské mesto využívajúce potenciál vzdelávacích a kreatívnych inštitúcií na jej území. Súťažné tímy boli zložené zo študentov Slovenskej technickej univezity v Bratislave a Vysokej školy výtvarných umení. Na českej strane sa hľadali riešenia na dostupné bývanie v Brne. Na súťažných zadaniach pracovali tímy slovenských a českých študentov od októbra minulého roka do mája tohto roka. Súťažné návrhy posudzovala odborná komisia.

Víťazi súťaže budú vyhlásení na piatkovom dopoludňajšom záverečnom podujatí v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave, kde sa zároveň súťažné tímy odprezentujú. Popoludní je na Námestí slobody naplánovaná výstava jednotlivých prác.

„Hlavným programom budú diskusie zástupcov magistrátu so zástupcami dotknutých území i so samotnými študentmi o ich predstavách Bratislavy ako dynamického študentského mesta,“ dopĺňa hlavné mesto.

Súťaž je otvorená pre všetkých študentov Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave, študentov Masarykovej univerzity, Vysokého učenia technického v Brne (VUT) a Mendelovej univerzity v Brne.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá