Úrad pre reguláciu hazardných hier začal naplno fungovať

Úrad pre reguláciu hazardných hier začal naplno fungovať

Slovenská republika už dávno hľadala spôsob, ako by mohla efektívnejšie regulovať hazard na Slovensku. Doteraz spadal pod právomoc Ministerstva financií SR, obcí a Finančného riaditeľstva SR. Oddnes sa však všetko zmení a moc nad hazardom prevezme novovzniknutý Úrad pre reguláciu hazardných hier. Od 1. júna 2019 naň postupne prechádzajú všetky kompetencie v oblasti hazardných hier. Informáciu priniesla agentúra TASR.

„I keď kompetencie prechádzajú na nový úrad postupne, výkon dozoru nad prevádzkovaním hazardných hier je zabezpečený nepretržite. Postupný prechod agendy vyplýva z nevyhnutnosti ukončiť činnosti v inštitúciách, ktoré predtým zabezpečovali výkon štátnej správy v oblasti hazardných hier, ďalej s vykonaním závierok po skončení mesiaca, delimitovaním agendy, nastavením nových pravidiel fungovania a podobne,“ priblížil v stanovisku pre médiá riaditeľ úradu Marek Lendacký pre TASR.

V súčasnosti má úrad 78 zamestnancov. Väčšinou ide o zamestnancov, ktorí sa predtým tejto problematike venovali na ministerstve financií a finančnom riaditeľstve a od 1. júna prešli na bratislavský úrad a jeho päť regionálnych pracovísk, ktoré zabezpečujú výkon dozoru na mieste a vyhľadávaciu činnosť. Okrem úradu v Bratislave sa pracoviská nachádzajú aj v Nitre, Banskej Bystrici, Žiline, Prešove a v Košiciach. Celkovo by mal úrad v budúcnosti zamestnávať 117 ľudí, väčšinou pôjde o kontrolórov.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá