V bratislavskej Dúbravke samospráva rozdá obyvateľom letničky na výsadbu okolia

V bratislavskej Dúbravke samospráva rozdá obyvateľom letničky na výsadbu okolia

Samospráva bratislavskej Dúbravky pokračuje v skrášľovaní verejných priestranstiev aj zapojením svojich obyvateľov. Na sobotu 11. mája v dopoludňajších hodinách pripravila pre nich rozdávanie letničiek. Píše o tom TASR.

„Tie sú našim darom Dúbravčanom a dostanú ich bezplatne. Nie však zadarmo, pretože príspevkom občanov bude vysadenie kvetov v predzáhradkách a na balkónoch,“ povedal starosta mestskej časti Martin Zaťovič.

V ostatných rokoch vedenie Dúbravky systematicky sadí stromy a zakladá nové kvetinové záhony. Vlani okrem jarnej výsadby na jeseň pribudlo viac ako 130 nových stromov v 14 lokalitách. Sú to okrasné jablone, čerešne, platany, hlohy, buky, duby, ale aj cyprusovec či muchovník. Už rastú v parkoch na Pekníkovej a Fedákovej ulici, v areáli Základnej školy Nejedlého, pri detskom ihrisku Homolova aj na sídlisku na Ulici Karola Adlera.

Vlaňajšiu novinku v podobe vysadených záhonov cibuľovín v trávnatých porastoch teraz zdvojnásobili na 600 štvorcových metrov a z troch lokalít na deväť. Šafran možno obdivovať pri Harmincovej ulici, narcisy pri Kostole Ducha Svätého, tulipány pri vstupe do Dúbravky na Ulici Janka Alexyho. Novými skrášlenými miestami sú pešia zóna na Landauovej ulici, park Družba, Nemčíkova ulica v okolí sochy, priestor pred domom kultúry a iné.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá