Pri Košiciach vyrastie akvapark

Pri Košiciach vyrastie akvapark

Nový akvapark by mal podľa plánov Košického samosprávneho kraja vyrásť pri obci Čižatice pri Košiciach, informoval o tom TASR. V týchto dňoch tu kraj realizuje geotermálny vrt. Práve lokalita Čižatíc by mala byť bohatá na výskyt termálnych vôd. Ich teplota v týchto miestach dosahuje 60 až 100 stupňov Celzia.

„Na rokovaní zastupiteľstva predložíme vyčlenenie dvoch miliónov eur z rezervného fondu na realizáciu tohto vrtu. Následne budeme musieť vypísať verejné obstarávanie, realizáciu geotermálneho vrtu predpokladáme v priebehu budúceho roka s tým, že by mala trvať tri až štyri mesiace,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka pre TASR.

Vlastníkom približne 5 hektárov pôdy v katastrálnom území Čižatíc je Košický samosprávny kraj. Na projekte momentálne spolupracuje s Technickou univerzitou v Košiciach (TUKE) a jej Fakultou baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológie (BERG).  Práva na dané prieskumné územie vlastní spoločnosť, ktorá je v súčasnosti pod TUKE, podľa Trnku by ju kraj mal prevziať a stať sa jej 100-percentým akcionárom.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá