V Leviciach pribudne nové parkovisko pre 50 vozidiel

V Leviciach pribudne nové parkovisko pre 50 vozidiel

Na Dopravnej ulici v Leviciach pribudne nové parkovisko pre 50 vozidiel. Podľa predpokladu vedenia mesta dosiahnu náklady na jeho vybudovanie 155.000 eur, finančné prostriedky z mestského rozpočtu schválili poslanci mestského zastupiteľstva

„Projektová dokumentácia je spracovaná, pripravuje sa verejné obstarávanie. Realizácia parkoviska by sa mala uskutočniť do konca tohto roka,“ informovala Adriana Macáková z Mestského úradu v Leviciach.

V meste v tomto roku už vzniklo celkovo takmer 300 parkovacích miest na sídliskách Rybníky V a Vinohrady. Začiatkom júna bolo otvorené parkovisko so 182 parkovacími miestami na Rybníkoch. Celkové náklady na jeho vybudovanie dosiahli 553.000 eur. Začiatkom leta odovzdalo mesto do užívania parkovisko pre 101 vozidiel na sídlisku Vinohrady na Hlbokej ulici. Celkové náklady na výstavbu parkoviska vrátane výsadby zelene predstavujú 730.000 eur. Súčasťou výstavby bola kanalizácia, chodník, verejné osvetlenie aj retenčné nádrže na zadržiavanie dažďovej vody, ktoré budú slúžiť na zavlažovanie zelene.

 

 

 

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá