V Rimavskej Sobote začali Enviro dni. Učia deti chrániť životné prostredie

V Rimavskej Sobote začali Enviro dni. Učia deti chrániť životné prostredie

Organizátorom Enviro dní je Ministerstvo životného prostredia. Cieľom série podujatí je enviromentálna výchova, triedenie odpadu a rozlišovanie základných druhov zvierat. Séria podujatí, ktorá je určená deťom materských a základných škôl, dnes zavíta aj do Rožňavy. Do konca septembra sú naplánované aj ďalšie mestá ako Martin a Žiar nad Hronom.

Enviromentálna výchova

Viesť deti k ochrane životného prostredia a poukázať na jeho význam je hlavným cieľom série podujatí Enviro dni 2019, ktorých šieste kolo sa konalo v piatok v Rimavskej Sobote. Organizátorom Enviro dní je Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia.

„Hlavným zámerom série týchto podujatí je šíriť nejakým spôsobom výchovu medzi deti v rámci environmentálnej výchovy. Aby sa naučili triediť odpad, pristupovať k prírode, rozlišovať rôzne druhy zvierat a aby mali základy environmentálnej výchovy,“ uviedla na margo Enviro dní Veronika Lancošová z kancelárie ministra životného prostredia.

Praktické cvičenia

Podľa slov Tibora Balberčáka, vedúceho oddelenia protokolu a zahraničných stykov MŽP SR, je toto edukačno-zábavné environmentálne podujatie určené deťom materských aj základných škôl. „Pripravili sme pre ne osem stanovíšť. Ak ich absolvujú všetky, dostanú diplom od ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa,“ priblížil.

Na spomínaných stanovištiach si deti mohli vyrobiť prívesky a spony do vlasov z použitého plastu, zhotoviť vtáčie búdky, zistiť, ako dlho sa plasty rozkladajú v prírode či zahrať si triedený basketbal, v rámci ktorého museli hodiť do správneho koša veci z papiera a plastu.

V sobotu 22. júna zavíta podujatie Enviro dni do Rožňavy a do konca septembra aj do Martina, Žiaru nad Hronom a jedného ďalšieho, zatiaľ ešte nekonkretizovaného mesta.

 

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá