V uplynulom finančnom roku dosiahol Lidl na Slovensku výnosy 1,234 miliardy eur.

V uplynulom finančnom roku dosiahol Lidl na Slovensku výnosy 1,234 miliardy eur.

Obchodný reťazec Lidl pokračuje na Slovensku v raste. V uplynulom finančnom roku, ktorý skončil vo februári 2019, totiž dosiahol celkové výnosy 1,234 mld. eur, čo znamenalo medziročný nárast o 7,3 %. Druhý najväčší maloobchodný predajca potravinárskeho a nepotravinárskeho tovaru v krajine tak pokračuje v kontinuálnom navyšovaní svojich výnosov, ktoré za posledných sedem rokov na našom trhu dokázal zdvojnásobiť.

Podobne sa spoločnosti Lidl Slovenská republika, v.o.s. darí postupne zvyšovať aj zisk. V minulom finančnom roku dosiahol rovnako rekordných 112,1 mil. eur, čo oproti predchádzajúcemu roku znamenalo mierne zvýšenie o 1,3 %. Zisk by mal byť pritom vyplatený vlastníkovi firmy. „V zmysle spoločenskej zmluvy má na dosiahnutý zisk nárok v 100-percentnej výške spoločník C E Beteiligungs-GmbH. Vedenie spoločnosti navrhlo vyplatiť dosiahnutý zisk spoločníkovi,“ uvádza sa vo výročnej správe firmy.

Cieľom spoločnosti je pritom pokračovať v nastolenom trende aj v nasledujúcom období. Vníma však aj rastúcu konkurenciu na trhu. „Významné riziká, ktorým je spoločnosť vystavená, zahŕňajú predovšetkým trhové a odbytové riziko súvisiace s výraznou konkurenciou a nasýtenosťou maloobchodného trhu, operačné riziká súvisiace s prepravou a skladovaním tovaru, ako aj so záručnými podmienkami,“ uvádza spoločnosť.

Lidl na Slovensku ku koncu februára tohto roka prevádzkoval 134 predajní, teda o tri viac, ako rok predtým. V uplynulom obchodnom roku pritom zamestnával v priemere 4 796 ľudí, čo znamenalo medziročný nárast počtu zamestnancov o 8,3 %.

Spoločnosť Lidl, ktorá je súčasťou skupiny Schwarz, pôsobí na Slovensku od septembra 2004, kedy otvorila v krajine prvých 14 predajní. Aktuálnych vyše 130 predajní Lidl je zásobovaných z troch logistických centier v Nemšovej, v Prešove a v Seredi. Samotná značka Lidl má globálne za sebou vyše 40-ročnú históriu. Momentálne spoločnosť v rámci Európy prevádzkuje viac ako 10 500 predajní v 30 krajinách.

 

Zdroj:SITA

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá