Vlaky meškajú denne dokopy 750 minút. Stav tratí je zlý

Vlaky meškajú denne dokopy 750 minút. Stav tratí je zlý

Upozornila na to strana OĽaNO. Ministra dopravy a výstavby vyzýva, aby sa okamžite začal zaoberať touto situáciou.

Takmer tretina všetkých železničných tratí je v zlom a nevyhovujúcom stave. Kvôli zlému stavu infraštruktúry každý deň meškajú vlaky sumárne 750 minút,“ povedal v pondelok na brífingu poslanec NR SR a tieňový minister dopravy za OĽaNO Ján Marosz. „V týchto 750 minútach za deň nie sú zarátané rôzne mimoriadne udalosti. Je to len z dôvodu problémov na tratiach. A táto situácia sa pod vedením ministra dopravy Árpáda Érseka len zhoršila,“ uviedol poslanec.

Znepokojujúci je podľa neho stav nielen regionálnych tratí, ale aj na hlavnej trase Bratislava – Žilina – Košice, kde vlaky denne naberajú meškania spolu viac ako dve hodiny pre problémy v infraštruktúre. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) ako operátor železničnej infraštruktúry podľa hnutia už takmer úplne rezignovali na údržbu tratí. OĽaNO očakáva, že už teraz katastrofálna situácia na tratiach sa ešte zhorší.

ŽSR musia okamžite prestať rozhadzovať peniaze na nezmyselné štúdie a nákupy a predložiť finančný plán údržby a komplexných rekonštrukcií dôležitých tratí,“ dodal Marosz. (SITA)

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá