Vodiči bratislavskej MHD vstúpia v pondelok od 4:00 do 7:00 do ostrého štrajku

Vodiči bratislavskej MHD vstúpia v pondelok od 4:00 do 7:00 do ostrého štrajku

Počet štrajkujúcich vodičov zatiaľ nie je známy, táto ich aktivita však zasiahne všetky linky. Niektoré nebudú premávať vôbec, v iných prípadoch budú premávať len niektoré spoje.

Vo vyhlásení o štrajku sa vodiči sťažujú napríklad na nenaplnenie sociálnych podmienok na výkon práce vodiča MHD, či na premnoženú administratívu. Predseda odborov už pred pár týždňami vyzýval vedenie DPB na riešenie viacerých problémov v DPB s tým, že ak sa situácia nezmení, vyhlásia výstražný štrajk. Odborom prekáža predovšetkým údajné šikanovanie vodičov, neplatná kolektívna zmluva alebo nedávny nákup 11 starých autobusov. Za kľúčové rovnako považujú odbory vytvorenie nového pracovného poriadku v DPB, ktorý má zabezpečiť lepšie postavenie vodičov v rámci podniku.

Chceme vyzvať šoférov, aby si podrobne preskúmali podmienky štrajku a zistili, či náhodou nebojujú sami proti sebe. Ak by DPB podmienky odborov Autošofér realizoval, dôjde k zhoršeniu podmienok zamestnancov a aj prevádzke MHD,“ uviedol manažér PR a marketingu DPB Martin Žarnovický. Dodal, že DPB je pripravený vypraviť v prípade potreby záložné vozidlá a k dispozícii majú aj ďalších šoférov v pohotovosti, ktorí sú pripravení okamžite nastúpiť do práce. (sita)

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá