Volkswagen Slovakia zastaví na dva týždne výrobu

Volkswagen Slovakia zastaví na dva týždne výrobu

V nasledujúcich dvoch týždňoch sa v spoločnosti Volkswagen Slovakia zastavia výrobné linky. Tisícky zamestnancov budú čerpať celozávodnú dovolenku.

V bratislavskom závode a stupavskej nástrojárni Volkswagen Slovakia bude prebiehať tohtoročná letná celozávodná dovolenka od pondelka 15. júla do nedele 28. júla 2019. Výroba komponentov v Martine sa zastaví od 22. júla do 4. augusta 2019. Časť výroby v martinskom závode zostane z technických dôvodov v prevádzke.

Počas plánovanej odstávky výroby zostáva v nasadení takmer 500 výrobných a nevýrobných zamestnancov, ktorých prítomnosť je aj v čase celozávodnej dovolenky nevyhnutná. Významnú časť zamestnancov v nasadení tvoria pracovníci údržby, ktorí sa pravidelne počas odstávky výroby venujú údržbe a kontrole výrobných zariadení, automatizačnej techniky a robotov. Ďalší zamestnanci sa starajú o ochranu závodu či zásobovanie energiami. Neodkladné povinnosti majú tiež zamestnanci z útvaru plánovania, nákupu či financií.

V spolupráci s približne tisíckou pracovníkov dodávateľských firiem budú počas celozávodnej dovolenky realizované náročnejšie technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné vykonávať počas prebiehajúcej výroby. Naplánované sú tiež úpravy infraštruktúry, dobudovanie nabíjacích staníc či sanácia autobusových zastávok pri najnovšej bráne do závodu.

Výroba vozidiel bude opätovne spustená do plnej prevádzky v pondelok 29. júla 2019.

Zdroj: TS

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá